Maandag wordt Evy Poppe met alle egaards ontvangen door het gemeentebestuur

DAGBOEK: Evy Poppe draag Belgisch vlag op slotceremonie (laatste aflevering)

DAGBOEK: Evy Poppe draag Belgisch vlag op slotceremonie (laatste aflevering)

Evy Poppe staat geconcentreerd om haar sprong tijdens de Big-Air te beginnen. Foto: RR

Zelzate - Het zit erop voor Evy Poppe. Haar eerste, en laatste, olympische jeugdspelen waren een uitermate groot succes. Enkel op de slotdag had ze tegenslag, de andere drie dagen was ze niet uit het wereldsportnieuws weg te denken. Nu kan ze zich beginnen voorbereiden op de grote Olympische Spelen van 2022 in het Chinese Bejing.

De laatste dag voor Evy Poppe in de Youth Olympic Games was er één van ontgoocheling en trots. “Het was alleszins de vermoeiendste van allemaal”, zegt Evy tussen haar wedstrijd en de slotceremonie. Ontgoocheling was er omdat ze pas als tiende eindigde in de Big-Air competitie: “De training voor de finale verliep vrij goed maar tijdens de finale was het moeilijk om mijn tricks te landen. Ik heb mijn uiterste best gedaan en ben heel trots op mijn tiende plaats”, zegt ze op haar laatste avond vanuit Zwitserland.

Trots is de vijftienjarige echter omdat ze op de slotceremonie de Belgische vlag mocht dragen. “Morgen komen we huiswaarts en dan is het een vol weekend platte rust”, aldus nog Poppe. Ze mag terugblikken op een schitterende olympiade met zaterdag en dinsdag de kwalificaties voor respectievelijk de Slopestyle en de Big-Air en ook op zaterdag de gouden medaille in de Slopestyle. Woensdag was er dan de tiende plaats in de Big-Air.

Maandagavond wordt ze, bij het begin van de gemeenteraad, gehuldigd op het gemeentehuis. “Wij willen haar tonen hoe fier we op haar zijn en haar een spetterende ontvangst bezorgen”, staat te lezen op de Facebookpagina van de sportdienst. “Daarom roepen we jullie op om massaal tegen 18.45 uur naar het gemeentehuis te komen met toeters, bellen, spandoeken, ballonnen... en haar als een heldin te verwelkomen!”

Dit was meteen ook de laatste aflevering van Evy haar dagboek vanop de Youth Olympic Games in Lausanne. Met heel veel dank aan Evy, trainer Maartens Avonds, vader Kenneth en moeder Kristel, pepe Roger en Meme Georgette, burgemeester Brent Meuleman, meter Tania Dumez, de leerkrachten van Sint-Laurens, Chloë Van Weynsberghe en Fiebe T'Sestigh.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio