Evy Poppe terug thuis na gouden plak op de Youth Olympic Games

Evy Poppe terug thuis na gouden plak op de Youth Olympic Games

Vader Kenneth (l) had heel weinig tijd om in Zwitserland de krant te lezen wegens 'geleefd te worden' en de ontzettend drukke agenda. Foto: Koen

Zelzate - Evy Poppe is sinds donderdagavond terug thuis. 's Morgens rond 8.30 uur is zij vertrokken vanuit het Zwitserse Lausanne, samen met haar coach. Haar ouders die honderd kilometer verder logeerden waren eerder al thuisgekomen en wachtten haar op alvorens naar opa en oma te rijden. Ze showde er haar gouden medaille, niet beseffend wat nu allemaal op haar afkomt.

Evy Poppe (15) is dus terug thuis. Donderdagochtend kwam ze met haar coach Maarten Avonds vanuit het Zwitserse Lausanne terug naar België. In Zwitserland heeft ze ruim een week verbleven op de Jeugd Olympische Spelen. Zaterdag pakte ze er goud in de Slopestyle-discipline van het snowboarden, woensdag was ze goed voor de tiende plaats in de Big-Air.

In haar valies zaten een verzameling pins van andere deelnemende landen en haar genummerde hesjes die ze droeg tijdens de Y0G. Ook vele herinneringen en een echte gouden medaille zullen haar nog lang helpen herinneren aan de olympiade. Haar ouders, Kenneth en Kristel, waren iets vroeger uit Zwitserland afgekomen en wachtten haar op. De wasmachine werd aan het werk gezet en zelf reden ze naar oma Georgette en opa Roger.

Daar kreeg ze diverse krantenartikels te zien die over haar verschenen waren. Ter plaatse hadden ze weinig tijd om kranten te lezen wegens ‘geleefd te worden’. De radiospotjes waarin ze te horen was (radio 2 Oost-Vlaanderen) en waarin het over haar ging (radio 1, De Tribune) werden beluisterd evenals het opgenomen nieuws van zowel AVS als VTM waarin haar prestaties aan bod kwamen.

Nu gaat ze uitrusten, morgenavond volgt een feestje voor familie en vrienden en maandag wordt ze plechtig ontvangen door het gemeentebestuur. Daarna volgen waarschijnlijk nog wel huldigingen onder andere op haar Topsportschool in Wilrijk. De familie gaat een drukke toekomst tegemoet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio