Sasse Westkade eind 2020 terug open

Sasse Westkade eind 2020 terug open

Foto: RR

Zelzate / Assenede - Vrijdagmiddag bereikten de gemeente Terneuzen, het Nederlandse Rijkswaterstaat en kunstmestfabriek Rosier een definitief akkoord over de herstelling van de Westkade, de Noorderlijke toegangsweg naar Sas-van-Gent. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant op haar website.

Er is een doorbraak in de Nederlandse dossier 'Westkade'. Onenigheid over verantwoordelijkheid was de reden waardoor alles werd uitgesteld. Vrijdag kwamen de drie partijen echter tot een akkoord, de Sasse handelaar lijkt voorzichtig positief.

Al sinds eind februari vorig jaar is de Westkade tussen de grens met Zelzate en het centrum van Sas-van Gent afgesloten, bij de kade aan kunstmestfabriek Rosier is er verzakkingsgevaar waardoor de veiligheid er in gedrang komt.

Nu vrijdag bereikten de fabriek, de gemeente Terneuzen en Rijkswaterstaat, het uitvoerende agentschap van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Nederland, een definitief akkoord om dit euvel te herstellen. Rosier zal optreden als opdrachtgever en die zullen maandag de vergunningsaanvragen indienen. Die aanvraagprocedure duurt in normale omstandigheden zes weken waarin aan de voorbereidende werkzaamheden wordt gestart.

Duizenden handtekeningen hebben succes

Het kostenplaatje voor deze operatie bedraagt 7,5 miljoen euro. Wie wat gaat betalen is niet bekend, het enige dat gekend is dat de gemeente Terneuzen goed is voor 850.000 euro. Vermoedelijk heeft de petitieactie die eind 2019 door de plaatselijke ondernemers werd georganiseerd, en die duizenden handtekeningen opleverde, alles in een stroomversnelling gebracht. 

Maandag 27 januari is er om 20 uur een informatieavond voor de buurtbewoners in centrum De Statie in Sas-Van-Gent waar burgemeester Jan Lonink, wethouder (Nederlands schepen) Vervaet en een vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat zullen aanwezig zijn. Vermoed wordt dat eind dit jaar de baan opnieuw zal open gaan en dat de omleidingen via Zelzate en Assenede achter de rug zullen zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio