Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke - FC Sint-Kruis-Winkel

Kassier zal grote overwinnaar zijn

Kassier zal grote overwinnaar zijn

Foto: RR

Wachtebeke - Zondagnamiddag staat de kaskraker tussen SKW en SXW op het programma in de derde provinciale. Beide ploegen hebben nog weinig geheimen voor elkaar. Met een vijfde en een zesde plaats in het klassement zal de Wachtebeekse kassier alvast een overwinning vieren. De thuisploeg organiseert ook enkele randactiviteiten rond de derby.

Eerst de cijfers en de statistieken: Wachtebeke staat op plaats vijf met 33 punten, Winkel staat op de zesde plaats met 28 punten. De ploeg van het trainersduo Van Hecke - De Maesschalck zette na het vertrek van Nijskens een reeks van vijf overwinningen neer, thuis speelde het 19 op 30 klaar. SXW haalde 7 op 15 en in zijn tien uitwedstrijden pakte het 13 punten. De laatste twee ontmoetingen leverden elk één overwinning op: vorig seizoen werd het 2-1, het seizoen ervoor 1-3. In de wedstrijd voor de jaarwisseling werd het 0-1: Tars Stevens besliste op het halfuur over winst en verlies.

Dat de wedstrijd tussen SKW en SXW leeft in beide kampen staat buiten kijf. De spelers kennen elkaar door en door, de doelmannen wisselden in het tussenseizoen van club en ook enkele spelers hebben een verleden in het andere kamp of speelden ooit samen. "In Winkel zijn er we er al weken mee bezig", zegt John De Jong, de T2 bij de blauwbloezen. We hebben een plan om de thuisploeg te verschalken maar we beseffen ook dat de aanvallers bij Wachtebeke (Van Laere - 18 doelpunten, De Vos - 9 doelpunten en Stevens - 8 doelpunten) geduchte tegenstanders zijn waar we altijd rekening moeten mee houden. De T2 van Wachtebeke, Pascal De Maesschalck, beseft dat het een wedstrijd met veel inzet zal zijn, “in tegenstelling tot de toppers tegen Beervelde en Ertvelde leeft deze wedstrijd veel meer. De spelers kennen elkaar door en door en ik heb de indruk dat er de laatste dagen langs weerszijden redelijk wat ‘gejend’ wordt".

Beide ploegen hebben één afwezige: Stevens sukkelt teveel met een ontstoken patellapee, ook Zimba is afwezig wegens kwetsuur. Tim Steinweller is bij Wachtebeke twijfelachtig wegens een koppige teennagel.

De kernen:
SKW: Arthur Schelstraete, Brecht Hoornaert, Cedric De la Ruelle, Gilles Remue, Giorinno Neyt, Jordi Van Damme, Hannes Van Hulle, Jens Van Landeghem, Kristof De Vos, Mattis Even, Sven Saey, Sven Van Nieuland, Tanguy Delcour, Thijs Van der Snickt, Tim Steinweller en Tiziano Van Laere.
SXW: Axel Quivreux, Benjamin Van Bambost, Chris Willems, Claudio Destaercke, Enzo Hillaert, Ian De Muynck, Jarne Oosterhof, Jeroen Van de Walle, Kaay Criel, Pade Lee, Quinten Van de Wiele, Rutger Bauwens, Sander Nimmegeers, Sven Ingels en Yarni Van Assel.

Van deze gelegenheid maakt de thuisploeg ook nog eens gebruik om de aanwezigen te verwennen. Elke aanwezige krijgt een hamburger, aangeboden door keurslagerij Cockuyt. Ook wil men wereldwijd maken dat op 1 februari hun ruim bekende winterbarbeque doorgaat. Voor 20€, 10€ voor jongeren tot 12 jaar, krijg je een aperitief en een mix van acht verschillende soorten vlees/vis voorgeschoteld, natuurlijk met de benodigde groenten en toebehoren.

De wedstrijd gaat zondag om 15.00 uur van start in de Wachtebeekse Stationstraat. Günther Snels is scheidsrechter, hij wordt bijgestaan door Lucien Beck en Jerryl Van Bogaert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio