Voetbal derde amateurklasse A: KVC Bornem – KVV Bornem 0-8

Vooroorlogse score voor KVV bij makke rode lantaarn

Vooroorlogse score voor KVV bij makke rode lantaarn

Roy Broeckaert scoorde een hattrick bij het geplaagde Bornem Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Netjes verdeeld over de twee helften maakte KVV acht doelpunten tegen een geslagen Bornem. Roy Broeckaert, een eigen jeugdspeler, maakte een hattrick. Wetteren verloor zijn thuiswedstrijd waardoor Ninove dé kandidaat wordt om met KVV uit te vechten wie de titel pakt.

KVC Bornem: Robbe Meeus (46’ Jef Blommaert), Steve Van Den Mooter, Kevin De Man, Thierry Ekangamene Bokolote, Redan El Madani, Mohamed Ben Liou, Tibo Vanmeulder, Souhail Zarouali, Yassir Zgaoui, Seppe De Graeve en Zouheir Saih
KVV Zelzate: Frederique De Vleesschauwer, Jens Vandenhende, Doran Mertens, Ennio Martens, Sander Van Cauwenberg, Emmanuel-Koffi Nyarko, Pieter Grootaert (62‘ Benjamin De Bremme), Richard Antwi Manu (73‘ Joshua Boogaard), Stijn Cools-Ceuppens, Semih Ede (73’ Daniel Duah) en Roy Broeckaert
Doelpunten: 16’ Antwi-Manu 0-1, 22’ Broeckaert 0-2, 35’ Nyarko 0-3, 43’ Broeckaert 0-4, 65’ Antwi-Manu 0-5, 74’ Boogaard 0-6, 81’ Mertens 0-7 en 83’ Broeckaert 0-8.
Gele kaarten: 
Scheidsrechters: Fockedey, El Filali en Wouters

Zonder de gekwetse Notteboom, de zieke Lanckman en de geschorsten Van Buyten en Annor speelde Ede als draaischijf bij de bezoekers. Een eerste poging van Mertens werd nog door Meeus gered maar op het kwartier begon de echte walk-over. Op een diepe bal van Vandenhende mikte Antwi-Manu de openingstreffer voorbij de thuisgoalie, halfweg de eerste helft devieerde Broeckaert een voorzet van Van Cauwenberg. Tien minuten voor de rust pakte De Vleesschauwer een vrije trap van Zarouali, die lanceerde Mertens wiens schot niet werd geklemd, Nyarko scoorde in de rebound. Twee minuten voor de rust was Broeckaert goed gevolgd toen Meeus een schot van Cools-Ceuppens moest lossen.

Een eerste schot van Mertens na de rust ging hoog over maar halfweg lobde Van Cauwenberg een vrije trap in de loop van Antwi-Manu die zijn tweede van de namiddag aantekende. Op een hoekschop van Broeckaert kopte Cools-Ceuppens staalhard op de lat, in de volgende fase ging Mertens door op rechts, zijn voorzet werd aan de tweede paal binnengekopt door de ingevallen Boogaaerd. In de slotfase ging Broeckaert door op links en schotelde Mertens zijn tiende van het seizoen voor, vier minuten later was het omgekeerd toen Broeckaert, op voorzet van Mertens, zijn derde van de namiddag, zijn achtste van het seizoen, aantekende. In de slotfase belandde een poging van de eveneens ingevallen Duah op de bovenkant van de lat.

Brakel won thuis van Lede met 4-1 terwijl Wetteren met het kleinste verschil verloor van Lochristi. Ninove versloeg Oostnieuwkerke met 2-0, Lebbeke won van Wolvertem/Merchtem met 2-1 en Eppegem ging met dezelfde cijfers onderuit bij Torhout. Stekene won met overtuigende 0-3 cijfers bij Overijse en Melsele won met 3-0 van Wingene.

KVV leidt in de stand met 49 punten (21 wedstrijden), Ninove heeft 46 punten (22 wedstrijden). Brakel volgt met 42 punten (22), Wetteren heeftt 39 punten (21), en Lebbeke heeft als vijfde 35 punten (21). Dan volgt Eppegem met 30 punten (21), het trio Lede/Lochristi/Stekene heeft 29 punten na 21 wedstrijden. Wingene heeft 28 punten (22), Overijse 26 (22) en Wolvertem/Merchtem en Torhout 25 punten (21). Oostnieuwkerke, Melsele en Bornem sluiten na 21 wedstrijden de rij met respectievelijk 21, 20 en 5 punten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio