Voetbal derde provinciale A: SK Lochristi – SK Wachtebeke 1-0

SKW verliest topper met kleinste verschil

SKW verliest topper met kleinste verschil

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Uit bij Lochristi, de tweede in de stand, zag SK Wachtebeke zijn zegereeks van zeven overwinningen een einde nemen. In de slotfase van de eerste helft besliste Lietaer over winst en verlies. Rood/wit blijft in de subtop op nu al negentien punten van leider Destelbergen. Ian De Maesschalck is de volgende nieuweling bij SKW.

SK Lochristi: Davy Bracke, Mathias Lataer, Thijs De Schoenmacker, Rob De Waele, Lorenzo De Groote, Louis Lemaitre, Ward Maes (54’ Lansan Van Bockstal), Sander Van De Velde, Charles Ghyselinck, Gilles De Ridder en Theo Lietaer
SK Wachtebeke: Sven Van Nieuland, Arthur Schelstraete, Sven Saey (84’ Giorinno Neyt), Tim Steinweller, Kristof De Vos, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour, Thijs Van Der Snickt, Hannes Van Hulle, Gilles Remue en Jordi Van Damme (72’ Pieter Dauwe)
Doelpunt: 39’ Lietaer 1-0
Gele kaarten: Lemaitre, Saey, De Vos en Delcour
Scheidsrechters: Luc Vande Moortel, Franky Herremans en Zied Hassine

De weersomstandigheden waren helemaal niet ideaal en de wind speelde beide ploegen veel parten, zodat goed voetbal in deze wedstrijd nauwelijks te zien was. Dit werd goedgemaakt door de strijd die beide ploegen leverden. Lochristi startte met windvoordeel, alhoewel dit niet meteen een voordeel bleek. Lange ballen waaiden steevast over de achterlijn en iedere onnauwkeurigheid deed de bal buiten de lijnen belanden. Het eerste half uur was het vooral aanpassen aan de omstandigheden. De thuisploeg probeerde met afstandsschoten van Lietaer en Vandevelde en Wachtebeke kon dreigen na een vrije trap, maar van kansen kon men niet echt spreken. In de slotfase van de eerste helft kwamen die er wel. De Ridder vond een goede doelman Van Nieuland op zijn weg en Lietaer werkte een fraaie aanval op rechts af. Wachtebeke moest met 1-0 de rust in.

De bezoekers kozeb na de rust resoluut voor de aanval. Van Laere knalde net over en een vrije trap van De Vos kon doelman Bracke niet verrassen. Van Laere kwam dichtbij de gelijkmaker, maar de Wachtebeekse topschutter was niet in zijn dagje en besloot naast. Lietaer blokte nog een poging van Van Laere af. Bracke pareerde een schot van Steinweiler en Van Der Snickt kon een overwaaiende bal niet in doel koppen. De gemiste kansen leverden wat frustratie op bij de bezoekers en dit werd er niet beter op toen scheidrechter Vande Moortel een vermeende fout niet met een strafschop bestrafte. Lochristi stak pas in het slot van de wedstrijd de neus opnieuw aan het venster. Lietaer werd diep gestuurd door Ghyselinck, maar trapte net naast.

Ertvelde verloor zaterdag met 3-4 van Zaffelare, Maria/Aalter versloeg zondag Sint-Kruis-Winklel met 1-4, Waarschoot won met 1-2 bij Donk en Hansbeke won met 2-4 bij Vinkt. Watervliet-Destelbergen en Beervelde-Muide werden afgelast, Boekhoute-Oostakker werd bij 0-0 stilgelegd.

Destelbergen blijft leider met 58 punten (21 wedstrijden), Lochristi volgt op zes punten (23 wedstrijden). Beervekde (22) heeft elf punten achter en Wachtebeke (22) heeft al negentien punten achter. Sint-Kruis-Winkel tenslotte staat op plaats acht met 31 punten.

Op transfergebied zit men allesbehalve stil bij Wachtebeke: Na Arno Van Ooteghem (Boekhoute, ex-Assenede) en Jason Baeke (terug van KVV Zelzate) heeft nu ook Ian De Maesschalck (Assenede, ex-Zelzate) een overeenkomst getekend bij Wachtebeke. Hij wordt herenigd met vader Pascal die T2 is bij de roodhemden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio