GO! Gemeenschapsonderwijs lanceert filmpje tegen pesten

Vandaag, tijdens de slotdag van de week tegen pesten lanceren de leerlingen en de organiserende leerkrachten van MSGO en KA Zelzate hun filmpje tegen pesten. Het project is mogelijk gemaakt met de medewerking van Visual Vanilla.

Koen Van Waesberghe

Bij het filmpje wordt een tekst gelanceerd die grotendeels is opgemaakt door Ian De Maesschalck, opvoeder, in samenspraak met Helena Bombello en alle leerlingen van de GO! Middenschool en het GO! Atheneum. Het thema is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. “het is verschrikkelijk om er niet bij te horen en uitgesloten te worden, heb respect voor jong, oud, man en vrouw, wat niet van jou is blijf je af, niet ingrijpen is ook pesten en fysiek geweld is not done! Keep this in mind. #wiewiljijzijn deel de hashtag.

“De secundaire school, een plek van verschillende karakters en persoonlijkheden. De ene al wat opvallender dan de andere en elk met zijn eigen excentrieke kantje. Deze week speelde 'de week tegen pesten'. Iets wat helaas in alle lagen van de maatschappij voorkomt. In samenwerking met Visual Vanilla wouden we als school een sterke boodschap brengen. Een boodschap waarbij we tonen dat pesten niet cool is, Dat het niet stoer is om de bad guy of girl te zijn, integendeel. Een pester zal je in de ogen van je slachtoffer voor altijd blijven, ook als je later met je zoon of dochter in een ander leven over straat loopt. Kies er daarom voor om the good guy of girl te zijn, niets is mooier dan een lach op iemands gezicht te toveren. Niemand verdient het om alleen te zijn of zich slecht te voelen. Wees dan ook niet bang om te praten of hulp te zoeken.” “We zien hier dat er altijd iemand klaar staat om te praten over je problemen! Denk aan vrienden, ouders, leerkrachten zorgcoaches, ... Nog verder kijken? Contacteer Awel. Awel luistert naar jongeren die willen vertellen wat hun dwars zit. Ben je nerveus of verlegen? Geen probleem, dit kan allemaal anoniem. Meer info? Surf naar www.awel.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio