Wachtebeke knoopt opnieuw aan met de overwinning

Wachtebeke knoopt opnieuw aan met de overwinning

Tiziano Van Laere was goed voor een hattrick Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Na de 21/21 en het daaropvolgend verlies in de topper bij Lochristi heeft SKW terug aangeknoopt met de overwinning. Donk werd, in de uitgestelde wedstrijd van de 21ste speeldag, met zware 5-1 cijfers terug huiswaarts gestuurd, mede door een hattrick door Van Laere. SKW nestelt zich in de subtop in de derde periodestrijd.

SK Wachtebeke: Sven Van Nieuland, Arthur Schelstraete, Brecht Hoornaert, Pieter Dauwe, Tars Stevens (61’ Thomas Van Hecke), Sven Saey (76’ Jordi Van Damme), Tim Steinweller, Tiziano Van Laere, Thomas Van der Snickt (80’ Elias Celie), Hannes Van Hulle en Gilles Remue.
Excelsior Donk: Alexander Van Kerschaver, Renzo Mercy (62’ Sander Devos), Yaël De Witte (76’ Maxim Vannevel), Nils Vanderispaillie, Jeroen Lauwers, Keanu Schollaert (76’ Warre Vroman), Maxim Tijtgat, Jaycko Demeyer, Jeffrey Van Rie, Jasper De Neve en Arne Schreel.
Doelpunten: 16’ Saey 1-0, 70’ Van Laere 2-0, 71’ Schelstraete 3-0, 80’ en 84’ Van Laere 4-0 en 5-0 en 85’ De Witte 5-1.
Gele kaarten: De Neve, Van Laere, Stevens en Van Hulle.
Scheidsrechters: Khalil Afasi, Khalil Afasi en Sam Singh.

Met een stevige zijwind begon vervangende scheidsrechter Khalil aan de match. In de openingsfase waren er geen grote kansen te noteren. Rond het kwartier kregen de bezoekers een eerste grote kans en die was meteen raak: De Witte kon vanop een zestal meter doelman Van Nieuland verslaan. Wachtebeke reageerde meteen: Schelstraete kon zich doorzetten op de rechterflank en Saey aan spelen aan de eerste paal, 1-1. De Donkse doelman Van Kerschaver moest op het einde van de eerste helft nog enkele reddingen doen om de thuisploeg van een achterstand te behoeden. 

Na de rust zakte het tempo, de match leek dood te bloeden tot twintig minuten plots alle remmen logsingen bij de thuisploeg: Van Laere kon een mooie aanval afwerken. Direct na de aftrap veroverde Wachtebeke de bal en zette een aanval op die een eindstation kende bij de mee opgerukte Schelstraete. De bezoekers leken zo goed als uitgeteld maar konden toch nog de aansluitingstreffer scoren. Die werd echter afgevlagd voor buitenspel. Op enkele minuten tijd was het Van Laere die met zijn tweede en derde goal van de match de bezoekers dan toch volledig uittelde. Een verdiende maar overdreven uitslag in een matige match.

Wachtebeke blijft door deze uitslag op de vierde plaats, na het trio Destelbergen/Lochristi/Beervelde. De leider speelt zondag tegen Sint-Kruis-Winkel, Beervelde ontvangt Muide. Lochristi is vrij omdat hun wedstrijd niet werd uitgesteld. 

Zaffelare, dat niet speelt, heeft in de derde periode zeven punten, Hansbeke (dat Boekhoute ontvangt) en datzelfde Lochristi hebben er, net als Wachtebeke, zes en Beervelde heeft vier punten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio