FOTO. Knuffels tegen corona, werkgroep haalt berenkaart offline

Alphonse Duysburghlaan Foto: if

Zelzate - Gisteren plaatsten we op onze gemeenteblog een oproep om berenfoto’s in te sturen. Verschillende mensen reageerden. Ondertussen ging de kaart van de werkgroep carnaval offline, “ik werd bedreigd”, klinkt het.

Waarom gaan mensen op berenjacht? Inderdaad, ze volgen het voorbeeld vanuit een Australisch kinderboek van Michael Risen en Helen Oxenbury 1989 waarin vijf kinderen en een hond op berenjacht gaan.

Tijdens deze coronacrisis is het niet bedoeling dat ganse families op stap gaan maar ook hier geldt de gouden raad: “Gebruik uw gezond verstand, ga niet in groep, kom niet in contact met andere families”.

Een volger van de facebookpagina van de werkgroep carnaval had het echter anders bekeken. In zoverre zelfs dat één van de leden werd bedreigd. Op die facebookpagina was een kaart van Zelzate gepubliceerd waarbij alle te spotten beren gemarkeerd stonden.

Op onze oproep van gisteren kwamen enkele reacties binnen en wij publiceren graag hun foto’s. Wil ook jij jouw te spotten beer op onze blog zien? Neem een foto en mail deze naar zelzate@nieuwsblad.be en wij publiceren die verder deze week.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio