Benzine duikt onder magische grens

Benzine duikt onder magische grens

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Het moet een eeuwigheid geleden maar afgelopen nacht dook de benzineprijs in Zelzate op alvast één plaats onder het euro. De verwachting is dat de andere pompen zullen volgen.

Sinds deze nacht, na de zoveelse prijsdaling, kost één liter benzine eurosuper E10-ron95 aan de oostelijke kanaaloever in onze gemeente precies 0.999 cent of dook hij onder de symbolische grens van één euro. Op de westelijke oever betaal je 1.022€. Het is ruim elf jaar geleden dat de benzine nog goedkoop stond. 

Sinds deze ochtend bedraagt de officiële maximumprijs voor benzine E10-ron95 1,142€, die voor benzine E5-ron98 1,221€ en voor diesel is dit 1,298€ per liter. Op 1 januari bedroegen deze respectievelijk 1,514€, 1,602€ en 1,590€; de benzine E10-ron 95 werd 35% goedkoper, de benzine´prijs E5-ron98 daalde met 24% en diesel tankte je 19% goedkoper dan begin dit jaar.

De pomprijs hangt af van de korting die de plaatselijke uitbater geeft. Het is heel goed mogelijk dat je langs de autostrade de volle maximumprijs betaalt terwijl je enkele honderden meters van een afrit veel goedkoper tankt. Voor die uitbaters zijn het barre tijden: zij kochten hun benzine duurder in en zitten tussen twee vuren: enerzijds mogen ze de maximumprijs niet overschrijden, anderzijds mogen ze niet met verlies verkopen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio