IDM-recyclageparken openen maandag niet

IDM-recyclageparken openen maandag niet

Het recyclagepark in Zelzate blijft ondertussen gesloten Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate / Wachtebeke - Aangezien de veiligheid van het personeel en de bezoekers niet kan gegarandeerd worden openen de recyclageparken van de IDM-gemeenten dinsddag niet. De huis-aan-huis ophalingen blijven gegarandeerd.

Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kondigde afgelopen dinsdag aan dat de recyclageparken op dinsdag 7 april terug open gaan, ze stelt wel dat niet-dringende bezoeken aan die parken beter nog uitgesteld worden. “Als IDM kunnen wij de opgelegde voorwaarden niet op een veilige manier realiseren en daarom stellen we de opening van onze parken nog uit”, klinkt het bij IDM.

De huis-aan-huis-ophaling, waarbij ook de parkwachters meehelpen, blijft prioritair voor IDM en die blijft dus gegarandeerd. “Ook de grofvuilophaling wordt heropgestart en hiermee komen we tegenmoet aan de ophaling van de meest-dringende afvalstromen”.

Tijdens die bijna drie weken dat de parken niet open zijn, is 7% meer restafval meegegeven door de inwoners, en steeg de GFT ophaling met maar liefst vijftig procent. “IDM zet dus honderd procent in op de prioritaire dienstverlening aan huis. We beseffen immers dat burgers nu aan het klussen gaan en dus met heel wat meer afval zitten. Op deze manier komen we tegemoet aan de vraag naar ophaling van de meest dringende afvalstromen”.

IDM onderzoekt nu hoe de heropening op een veilige manier kan gebeuren. “We verwachten immers een grote toeloop en deze dient gestroomlijnd te worden. Er moet bovendien voldoende rekening worden gehouden met social distancing bij de lange wachtrijen, we hopen alvast op het nodige begrip van de bezoekers”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio