Horeca Zelzate in de bres voor minderbedeelden

Horeca Zelzate in de bres voor minderbedeelden

Tien horecabedrijven uit Zelzate maakten samen 250 liter soep Foto: if

Zelzate - Dat de coronacrisis mensen samenbrengt blijkt uit deze solidariteitsactie van tien Zelzaatse horecabedrijven. Ze maakten samen 250 liter soep die ze wegschonken aan Lichrpunt vzw. “De voedselstromen zijn stilgevallen”, zegt Lucien Van de Velde.

Ondanks ook de horeca zwar(t)e tijden doormaakt sloofden tien zelfstandigen zich de afgelopen dagen uit in de keuken. De uitbaters van The Club, Beck’s Inn, Mondial, Cortado, De Nieuwe Gaumont, Tropical, Markt 19, Salt ’n Pepper, Bristol en t’friet-uur bundelden hun krachten en maakten samen 250 liter soep.

“Wij hebben ons geëngageerd om iets heel moois te doen”, zegt Stefanie Degroote van den Becks. “Gezien we nu toch wat tijd hebben willen we samen iets doen voor Zelzate. We hebben enkele kookvuren aangestoken om voor Lichtpunt soep te maken. Die konden ze donderdag gebruiken bij hun voedselbedeling”.

Dit is ook hoognodig volgens Lichtpunt. De vzw deed vorige week al een oproep omdat er door de coronacrisis weinig overschotten zijn in de winkels en daarom zoeken ze financiële steun zodat ze zelf voedsel kunnen aankopen.

“Deze soep is echter een godsgeschenk”, zegt Lucien Van de Velde van de vzw. “De Belgische en Europese voedselstroom is zo goed als stilgevallen. Dankzij de soep konden we vandaag nog één voedselbedeling houden maar onze diepvriezers zijn leeg, de conservenblikken zijn uitgedeeld.

  • INFO: Wie de vzw financieel wil steunen kan een gift storten op: BE63 9730 9058 5708.
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio