(Voorlopig) geen zilveren editie van Wittouck-kermis

(Voorlopig) geen zilveren editie van Wittouck-kermis

De organisatoren bij de voorstelling van de editie 2018 Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Wittouck-kermis, het buurtfeest dat normaal het eerste weekend na halfoogst doorgaat, wordt uigesteld. "Misschien komt er een light-versie in het café, het jubileum zal voor een andere keer zijn", zegt Agnes De Quick.

Geen gaaibollen, kaarting, rommelmarkt, aperitiefconcenrt noch optredens van Vlaamse schlagerzangers tijdens de komende augustusmaand op de hoek van de Verbroederingslaan en de Cesenaticolaan als vervolg op Zelzate-kermis. Het comité van Wittouck-kermis liet weten dat de 25ste editie niet zal doorgaan. "Misschien komt er een light-versie", zegt Agnes De Quick van het comité en uitbaatster van Café The Club.

"Het was de bedoeling om voor onze 25ste editie met iets grootser uit te pakken dan normaal. De coronacrisis heeft ons echter gedwongen onze plannen op te bergen. We kunnen het risico niet nemen nu al iets contractueel vast te leggen om nadien te moeten vaststellen dat er geen volk op afkomt wegens de maatregelen die genomen zijn. We zouden op een financiële catastrofe afstevenen en dit wil niemand".

Misschien dat het comité een light-versie organiseert in café The Club en de bijhorende feestzaal, "maar daar zijn we nog niet aan uit", zegt De Quick hoopvol maar realistisch.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio