84 corona-pv’s sinds invoering maatregelen

Twee handelszaken gesloten door ordediensten

Twee handelszaken gesloten door ordediensten

Foto: Website politie Zone Puyenbroeck

Zelzate - De lokale politie Zone Puyenbroeck maakte cijfers bekend over de controles tot naleving van de coronamaatregelen. In de ganse zone Lochristi-Moerbeke-Wachtebeke-Zelzate werden 151 processen verbaal opgesteld, ruim de helft kwam op de rekening van Zelzate. Twee handelszaken werden zelfs gesloten.

Ondanks zeer vele oproepen in zo goed als alle media werden 29 processen verbaal opgesteld voor het niet naleven van het samenscholingsverbod, negen ervan vonden plaats in Zelzate. Voor het uitvoeren van niet-essentiële verplaatsingen werden 117 pv’s opgesteld, daarvan gebeurden er 73 (62,4 procent) in Zelzate. Dit komt uiteraard door de grote grensovergang op de Tractaatweg waar regelmatig controles worden uitgevoerd.

In de ganse zone werden vier processen-verbaal opgesteld wegens het niet respecteren van de verplichte sluiting van een handelszaak. Twee ervan, een foodtruck en een selfcarwash, kregen een boete van 750 euro opgelegd. In Wachtebeke kreeg één handelaar een PV wegens het niet naleven van de opgelegde openingsuren.

Blijf maatregelen ondersteunen

“Onze politiezone ondersteunt de vraag van de overheid om ook met dit mooie weer de maatregelen te blijven respecteren”, klinkt het op de website van Zone Puyenbroeck, “op die manier kunnen we sneller terugkeren naar het normale leven”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio