Kunstencentrum Buda schenkt 100 filmtickets aan zorgverleners

Kunstencentrum Buda schenkt 100 filmtickets aan zorgverleners

Buda Foto: Jonas Verbeke

Kortrijk - Kunstencentrum Buda uit Kortrijk wil de zorgverleners graag extra bedanken en schenkt daarom 100 filmtickets weg. Van zodra de maatregelen het toelaten, kunnen 100 gelukkigen genieten van een filmavond in Budascoop.

Filmprogrammator Lieve Vankeirsbulck: "Terwijl wij van de gelegenheid gebruik maken om te klussen en te sporten, zijn veel mensen aan het werk om de zieken te verzorgen en om mensen in diverse instellingen bij te staan in extreem ongewone omstandigheden. We willen die mensen bedanken door hen iets te geven waar we goed in zijn: het aanbieden van een fantastische filmavond. We kennen allemaal wel iemand die in de zorg werkt. En daarom de vraag: wie wilt u een gratis filmavond bezorgen en waarom?”

Marlies Coopman, communicatieverantwoordelijke: “Vrijdag lanceren we een Facebookbericht op onze pagina ‘Budafilm’ waarin wij ons publiek de kans geven om een zorgverlener in de bloemetjes te zetten. In de reacties kunnen ze een zorgverlener taggen en vertellen waarom ze die persoon graag willen bedanken. Wij loten uit de reacties 50 winnaars, die elk een duoticket ontvangen voor een film naar keuze. Van zodra we onze cinema in veilige omstandigheden kunnen openen, ontvangen we hen met open armen!"

Directeur van Buda Kristof Jonckheere: “Sinds half maart zijn onze zalen, repetitiestudio’s en kantoren leeg. Dat is wennen, want Buda is normaal gezien elke dag van het jaar open. Nu zijn bijna alle medewerkers tijdelijk werkloos. We missen elkaar, de artiesten én de vele bezoekers. Maar we doen wat moet: we wachten rustig de situatie af én kijken er enorm naar uit om onze deuren te openen voor filmvertoningen, podiumvoorstellingen en residenties. En ondertussen steken we de vele zorgverleners een hart onder het plasticpak."

Facebookpagina Budafilm: https://www.facebook.com/Budafilm/

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio