Recyclagepark heropent volgende donderdag, maar je zal eerst een afspraak moeten maken

Recyclagepark heropent volgende donderdag, maar je zal eerst een afspraak moeten maken

Komende donderdag heropent het recyclagepark, maar vergeet niet eerst een afspraak te maken. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate / Wachtebeke - Onder strikte omstandigheden heropenen binnenkort de recyclageparken van IDM. Afspreken is verplicht en kan vanaf zaterdagochtend. De openingsuren blijven onveranderd.

Komende donderdag, 16 april, zullen de recyclageparken van de intercommunale IDM, waar ook het park van Zelzate deel van uitmaakt, heropenen. Er zal echter enkel op afspraak toegang verschaft worden. “Op deze manier vermijden we lange wachtrijen, beperken we het aantal bezoekers en kunnen we de veiligheid van personeel en bezoekers maximaal garanderen”, zegt Annick Maes van IDM.

Na de paasdagen, waarop inhaalrondes dienen ingepland te worden voor gewoon huisvuil en GFT, en na de laatste bijkomende ophaalrondes voor snoeihout, zullen de parken donderdag openen. “Door die extra snoeihoutophalingen wordt de druk op de huis-aan-huisophalingen verlaagd”, zegt Maes nog, “die huisophalingen dienen te allen tijde te worden gegarandeerd”.

Openingsuren blijven onveranderd

De bedoeling blijft om de coronamaatregelen te respecteren: voldoende afstand houden, fysiek contact vermijden en in de auto blijven tijdens het wachten, er kan politietoezicht op het park gebeuren. De boodschap blijft echter enkel naar het recyclagepark te komen indien het echt nodig is, als je ziekteverschijnselen vertoont is een bezoek uit den boze. IDM legt er ook de nadruk op dat de grofvuilophaling aan huis blijft bestaan waardoor het gebruik van het recyclagepark minder nodig is.

Concreet kan je vanaf morgen, zaterdag, 9 uur een afspraak maken bij IDM. Via DEZE LINK vind je alle richtlijnen en een directe link naar het reservatieformulier. Na je afspraak krijg je een mail en enkel met deze bevestiging kan je terecht in het recyclagepark op dezelfde openingsuren als voordien: op dinsdag is het open tot 18.30 uur, op woensdag en vrijdag tot 16.30 uur, op zaterdag tot 16.00 uur, het park opent 's ochtends om 8.30 uur. Op zondag, maandag en donderdagnamiddag blijft het Zelzaatse recyclagepark gesloten,

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio