Meer dan 8.000 bloemen verkocht tijdens bloemenverkoopactie

Meer dan 8.000 bloemen verkocht tijdens bloemenverkoopactie

Foto: kvc

Lo-Reninge - De vrije basisscholen Zonnebloem uit Pollinkhove (foto), Oogappel uit Lo en De Ladder uit Reninge organiseerden een gezamenlijke bloemenverkoopactie. Over de drie scholen heen werden in totaal maar liefst 8.000 plantjes verkocht.

“De coronacrisis had niet echt invloed op de verkoop”, zegt directrice Dorine Feryn van vbs Oogappel en vbs Zonnebloem. “De scholen in Lo en Pollinkhove verkochten in totaal zo’n 5.000 bloemen. Iets minder dan vorig jaar, maar we mogen zeker niet klagen. De mensen bestelden ook massaal online.”

Het aanbod bestond onder meer uit waterbegonia’s, geraniums, surfinia’s, bacopa’s, lobelia’s en tal van andere soorten bloemen. Vrijdag mocht iedereen zijn gekochte bloemen afhalen. De scholen hadden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. De leerkrachten droegen mondmaskers, de social distancing van 1,5 meter werd gerespecteerd en in VBS Zonnebloem was zelfs een heus circulatieplan uitgetekend zodat de mensen zo weinig mogelijk met elkaar in contact kwamen.

De opbrengst zal gebruikt worden voor de financiering van de stads- en kasteelklassen en andere culturele, educatieve of sportieve activiteiten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio