Alle skateparken open in Kortrijk en deelgemeenten na testfase

Kortrijk - De test op woensdag 20 mei voor het heropenen van de skateparken in Kortrijk en deelgemeenten liep goed. Een goede reden dus om kinderen en jongeren maximaal de kans te bieden om zich opnieuw uit te leven op de skate-, blade-, step- en BMX-voorzieningen. De stad kiest ervoor om de heropeningen van de skateparken te verruimen. Zowel qua tijdsbestek als aantal locaties.

Op woensdag 20 mei werd een test georganiseerd in de Skatebowl en op het skatepark Luxaplast waarbij beide parken werden opengesteld van 15 tot 21 uur. De maximumcapaciteit en verblijfsduur werden gecontroleerd, zodat iedereen de kans zou krijgen om langs te komen. Het toezicht gebeurde door jeugdwerkers van JC Tranzit. De aanwezige kinderen en jongeren waren blijkbaar dankbaar dat ze hun hobby opnieuw konden uitoefenen en respecteerden alle richtlijnen.

Schepen van jeugd Bert Herrewyn (SP.A): "De keuze om alle parken, ook in de deelgemeenten, open te stellen en geen tijdsbeperkingen meer op te leggen, zorgt voor maximale spreiding van bezoekers en een minimum aan risico. De algemene maatregelen, onder andere het bewaren van 1,5 m afstand, blijven van kracht. De stad wenst dan ook een beroep te doen op de burgerzin van elke bezoeker, wat na deze positieve test een haalbare kaart is. Het is een eerste stap om kinderen en jongeren meer speelruimte te bieden met veilige maatregelen.”

De organisatie van het toezicht is een lokale bevoegdheid en wordt toevertrouwd aan vrijwilligers die vaste bezoekers zijn van de parken. Zij sensibiliseren bezoekers en vervullen ook een signaalfunctie naar jeugdcentrum Tranzit zodat kan bijgestuurd worden waar nodig. Indien duidelijk blijkt dat de richtlijnen niet voldoende worden nageleefd, worden nieuwe maatregelen getroffen.

Concreet betekent dit dat volgende skateparken vanaf 21/5 worden opengesteld:
- Skatebowl (Kortrijk)
- Skatepark Luxaplast (Marke)
- Skatepark White Star (Bellegem – open vanaf juni)
- Skatepark Ledeganck (Aalbeke)
- Skatepark (Kooigem)
- Skatepark (Rollegem)

Vrijwilligers (18+) die willen instaan voor de veiligheid van de kinderen en jongeren kunnen zich aanmelden via de website van Jeugdcentrum Tranzit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio