Stabiele cijfers in woon-zorgcentra OCMW Kortrijk

Kortrijk - Het aantal besmettingen in de woon-zorgcentra van Zorg Kortrijk blijft stabiel. Maar extern bezoek is nog niet mogelijk. Intussen zijn via extra babbelbussen en bezoekerstenten tot 140 bezoeken per dag mogelijk. Op 4 dagen kunnen alle bewoners een bezoek ontvangen.

Het aantal besmettingen in de woon-zorgcentra van Zorg Kortrijk (OCMW) blijft stabiel. Het percentage besmettingen bij bewoners en medewerkers, over alle instellingen heen, zit onder de 3 procent. In de Covid-afdeling van Sint-Jozef aan de Condédreef verblijven nu 22 bewoners, Op één bewoner na allemaal zonder ziektesymptomen, waaronder enkele mensen die komen van AZ Groeninge. Deze bewoners worden regelmatig getest en van zodra ze niet langer besmet zijn, kunnen ze weer naar hun vertrouwde kamer of studio.

Vier instellingen zijn coronavrij: Biezenheem (Bissegem), De Weister (Aalbeke), Ter Melle (Heule) en De Zon (Bellegem). Schepen van zorg Philippe De Coene (SP.A): "We blijven voorzichtig om nieuwe besmettingen onder onze kwetsbare bewoners zoveel mogelijk te vermijden, zeker nu de coronamaatregelen stapsgewijs versoepelen en het nog afwachten is hoe de algemene besmettingsgraad onder de bevolking evolueert. Daarom laten we voorlopig nog geen externen zoals kappers, pedicures en kinesisten toe in de woon-zorgcentra. En dit vermoedelijk tot 8 juni. De huisartsen laten we toe op afroep. Bezoek van familie binnen het woon-zorgcentrum blijft vooralsnog uitgesloten. Er zijn immers aanwijzigingen dat langdurig contact binnenskamers een verhoogd risico van besmetting inhoudt. De bezoekersfaciliteiten buiten het woonzorgcentrum worden daarom maximaal uitgebouwd. Van bij het begin van de lockdown van de woonzorgcentra, hebben we raam- en terrasbezoeken mogelijk gemaakt. Intussen zijn er drie babbelbussen in gebruik, in de woonzorgcentra van Ter Melle, De Weister en De Zon. In de tuinen van Sint-Jozef en Biezenheem en bij Ter Melle zijn bezoekerstenten opgesteld. In totaal gaat het om 9 opstellingen van telkens twee tenten (één voor bewoners, één voor bezoekers). Dit alles betekent dat we naast de raam- en terrasbezoeken een bijkomende bezoekerscapaciteit hebben gerealiseerd van ongeveer 140 bezoeken per dag. Die raken gemakkelijk gevuld en het betekent dat op vier dagen tijd alle bewoners via bus of tent een bezoek kunnen ontvangen."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio