Oppositie CD&V vraagt speelpleintjes te heropenen

Oppositie CD&V vraagt speelpleintjes te heropenen

SIEN VANDEVELDE Foto: IF

Kortrijk - Volgens CD&V Kortrijk is het jongste Ministerieel Besluit over de veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus voor interpretatie vatbaar en kunnen de kleine buurtspeelpleintjes terug geopend worden.

In het Ministerieel Besluit staat aangegeven dat sportterreinen terug open mogen, maar dat besluit laat ook ruimte voor (jeugd)verenigingen en lokale besturen om er zelf verder mee aan de slag te gaan. De sportterreinen richten zich eerder naar de jongeren en door het openen van de kleine speelpleintjes worden dezelfde mogelijkheden bezorgd (spelen en bewegen in open lucht) aan de jongste Kortrijkzanen.
“We zien in verschillende andere gemeenten, zoals Kuurne, Oostkamp, Torhout, Tienen en Wuustwezel, dat men besloten heeft de kleine buurtspeelpleintjes terug te openen. We geloven dat in een kindvriendelijke stad als Kortrijk dit ook moet kunnen. Uiteraard steeds met de nodige veiligheidsvoorschriften in acht genomen”, zegt Sien Vandevelde (CD&V).

Vandevelde: "In Torhout hebben ze heel duidelijke afspraken gemaakt: enkel de kleine buurtspeelpleintjes, slechts drie gezinnen per keer, maximum voor een half uur. In Kuurne werken ze met een meter en peter-systeem voor toezicht op de speelpleintjes. Allemaal goeie ideeën die kunnen meegenomen worden voor Kortrijk. Wat ze elders kunnen, moeten we toch zeker ook hier kunnen? Het openen van de buurtspeelpleintjes zou voor heel wat jongeren een cadeau zijn in deze, zeker voor kinderen, heel bizarre tijden. Heel wat kinderen uit Kortrijk hebben geen of een heel kleine tuin. Ravotten zit er dus vaak niet in. Het openen van de kleine buurtspeelpleintjes zou betekenen dat ze weer even echt kind zouden kunnen zijn.”.
CD&V Kortrijk vraagt niet voor het heropenen van de grote speelpleinen, waar de veiligheidsmaatregelen minder kunnen gevolgd worden. Vandevelde: "We vragen aan het stadsbestuur om te tonen dat ze ook voor kinderen de Beste Stad van Vlaanderen kunnen en willen zijn."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio