Laatste eerbetoon voor 'man met gouden hart' Willy Page

Willy Page zoals velen hem zullen herinneren: bij zijn dieren. Foto: if

Lo-Reninge - Willy Page (84) uit Lo overleed op 18 mei. Hij was een man met een gouden hart. Daarom willen buren en vrienden hem op zaterdag 23 mei een laatste eer betonen door een erehaag te vormen voor Willy op weg naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats in Lo.

Willy Page werd geboren op 6 oktober 1935 in Lo en woonde er zijn hele leven. Hij was de weduwe van Lutgarde Kimpe, die in 1998 overleed, en de vader van Kris. De vriendelijke man was een graag gezien persoon in Lo-Reninge, die altijd klaarstond om te helpen. “Een man met een gouden hart”, wordt hij door veel mensen omschreven.

Buurvrouw Kelly Landuyt lanceerde daarom via Facebook een oproep om Willy Page nog een laatste eer te bewijzen. “Willy overleed in een vreselijke tijd waar afscheid nemen van iemand die voor veel mensen zoveel betekend heeft niet evident is”, schrijft ze op haar Facebookpagina. “Voor iedereen die wil, kunnen we hem toch nog een laatste keer uitwuiven.”

Ze roept buren, vrienden en kennissen op om op zaterdag 23 mei om 10.15 uur een erehaag te vormen langs beide kanten van de Ooststraat in Lo, met inachtneming van de maatregelen rond social distancing. De rouwwagen zal rond 10.25 uur stapvoets passeren zodat iedereen de kans krijgt om Willy nog een laatste keer te groeten. Daarna vindt in de Sint-Pieterskerk in Lo de uitvaartdienst plaats waaraan volgens de coronamaatregelen alleen familie en genodigden kunnen deelnemen.

“Ik ben dankbaar dat ik Willy Page mocht kennen”, omschrijft een buurtbewoner de brave man. “Wat een buurman was hij! Willy stond altijd klaar om te helpen. Binnengaan voor een kopje koffie en een praline of een koekje, dat kon ik niet weigeren. Ik herinner me Willy als hulpvaardig, sober en als een stielman. Al zei hij dan van zichzelf ‘ik ben maar een amateurtje wi’. Zo bescheiden was hij. Ik zag hem ook vaak bezig met zijn beestjes. Dat was zijn leven! We zullen hem missen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio