Samenwerkingsverband tussen KVV en SKW is een feit: "Alle jeugdspelers hebben garantie op optimale speelkansen”.

Samenwerkingsverband tussen KVV en SKW is een feit: "Alle jeugdspelers hebben garantie op optimale speelkansen”.

Foto: RR

Zelzate / Wachtebeke - Na anderhalve maand van intens onderhandelen, eerst via telefoon en mail en andere digitale communicatiemiddelen door de coronacrisis, is vrijdagvoormiddag een samenwerkingsverband overeengekomen tussen de jeugdploegen van SK Wachtebeke en KVV Zelzate. In alle leeftijden, behalve de U13, wordt er zowel op provinciaal als gewestelijk niveau aangetreden.

Omdat er zowel bij KVV Zelzate, als bij SK Wachtebeke, hiaten zaten in het aantal jeugdspelers, is een verregaande samenwerking op poten gezet. Zelzate zich wat te krap in de onderbouw, vijf- tot elfjarigen, Wachtebeke heeft dan weer wat minder twaalf- tot zestienjarigen. En nu kunnen elkaars kernen aangevuld worden zodat ze samen in het provinciaal als gewestelijk voetbal zullen aantreden.

“Eigenlijk is dit een win/win situatie voor beide clubs”, zeggen Ian De Maesschalck van KVV Zelzate als Mo Khalfa van SK Wachtebeke in koor, “beide clubs hebben op gebied van jeugdwerking elkaar nodig. Ieder lid zal optimale speelkansen krijgen, er zijn veel meer mogelijkheden voor beide clubs”.

Er kan zowel een rode thuisploeg in Zelzate als een groene thuisploeg in Wachtebeke aantreden

“Wij bij KVV leiden onze jeugd op met het doel om in tweede amateur te spelen”, zegt De Maesschalck nog, “zo heb ik nu een prachtige lichting getraind waarvan er naar mijn gevoel een aantal op de grote deur gaan kloppen. Andere talenten vinden dan weer hun weg naar het provinciale voetbal in de vorm van Wachtebeke. Zoals Stephane De Bolster en Arne Peirsman die voluit hun kans zullen gaan bij de A-kern van Wachtebeke. Er zijn dus veel doorgroeimogelijkheden voor zowel de Zelzaatse als de Wachtebeekse jeugd”.

Bijvoorbeeld bij de U9 zal er een groene en een rode ploeg zijn. “Zo vullen we elkaar aan”, zegt Mo Khalfa. “Het is goed mogelijk dat een rode ploeg aantreedt met de Verbroederingslaan als thuisbasis als dat een groene ploeg speelt op het terrein in de Stationsstraat.” In de provinciale reeksen moet er van elke leeftijdsgroep één ploeg ingeschreven worden, bij de acht- en negenjarigen zelfs twee, en daarvan zal één uit Wachtebeekse jongeren bestaan. “Spelers zullen niet net verhuizen van club, enkel misschien van terrein want zowel in Wachtebeke als in Zelzate zal zowel gewestelijk als provinciaal gevoetbald worden”.

Kurt Snoeck wordt looptrainer en coördinatiecoach

Concreet wordt er in volgende jeugdcompetities ingeschreven: Zelzate zal U6, U7, U8P, U9P, U10P, U10G, U11P, U12P, U13P, U15P, U15G, U17P, U17G afvaardigen, bij Wachtebeke wordt dit U6, U7, U8P, U9P, U9G, U10G, U11G, U12G, U15G en U17G.

“We hebben beide een goede gevoel, zeggen zowel Mo Khalfa (SKW) als Ian De Maesschalck (KVV). Die laatste voegt er ook nog aan toe dat Kurt Snoeck vanaf volgend seizoen ook looptrainer en coördinatiecoach wordt. Bij KVV is er een nieuwe jeugdcel opgericht die bestaat uit Peter Haillez, Ian De Maesschalck, Nick Van Kenhove en Jurgen Groothaerd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio