Daniël -de visman- Van Wulpen is overleden

Daniël -de visman- Van Wulpen is overleden

De man, die van Blankenberge afkomstig was, baatte 21 jaar een viswinkel uit op het Pierets-De Colvenaerplein. Daarna ging hij werken in de keuken van het Zelzaatse OCMW. Hij werd 76. Foto: RR

Zelzate - In de nieuwe palliatieve afdeling van het Gentse Sint-Lucas is afgelopen donderdag Daniël Van Wulpen overleden. De man overleed aan een korte maar hevige ziekte. Silaba, de Kanaaljongens en KVV Zelzate verliezen een groot supporter en medewerker.

Daniël Van Wulpen, in Zelzate gekend als de vismarchand of mien zeekapiting is niet meer. Vorige donderdag overleed hij in het Gentse AZ Sint-Lucas aan een korte maar hevige ziekte. De man werd 76 en laat drie dochters na.

In 1967 kwam Daniël vanuit Blankenberge naar Zelzate om een viswinkel te runnen op het Pierets-De Colvenaerplein, in de buurt waar nu Deli Pleintje huist. Na 21 jaar stopte hij met de winkel en ging in de keuken van het OCMW van Zelzate aan het werk. Hij verhuisde naar de Leegstraat, op het einde woonde hij in de Bloemenboslaan.

"Ik verlies een hechte vriend. Het valt mij bijzonder zwaar, maar ergens ben ik opgelucht dat hij uit zijn lijden is verlost". Dat zegt Filip Van Wiele, de man die de afgelopen drie jaar bijna dagelijks voor hem zorgde. "Hij was afkomstig van de zee en was een bijzondere fan van Lucy Loes en Frans Bauer, hij zong hun liedjes vlekkeloos na".

Volgens Filip Van Wiele was hij ooit de vriend van iedereen: goedlachs, positivist en altijd in de bres om iedereen te helpen. VK Kanaaljongens, KVV en Silaba Zelzate verliezen een dierbare supporter en getrouwe medewerker.

Volgens zijn uitdrukkelijke wens wordt Daniël Van Wulpen gecremeerd in alle discretie.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio