Subsidies voor schoolsportprojecten in gemeenschaps- en gemeenteonderwijs met jaar verlengd

Zelzate - De subsidies die door Vlaams minister voor onderwijs en sport Ben Weyts (N-VA) werden toegekend voor twee schoolsportprojecten, worden voor één jaar verlengd. “Ook sportend Vlaanderen heeft hard te lijden onder de coronacrisis”, zegt de minister.

Twee projectsubsidies voor een totaal bedrag van 380.000 euro worden door de coronacrisis voor één jaar verlengd. Het gaat over 230.000 euro voor de campus GO! en 150.000 euro voor de gemeenteschool De Krekel. In de gemeenteschool wordt de turnzaal volledig verbouwd.

De verlenging heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis die er momenteel heerst: "Om tegemoet te komen aan deze onvoorziene omstandigheden, zullen deze projecten hun subsidie niet verliezen en krijgen ze één jaar uitstel om gerealiseerd te worden”, zegt Martin Acke, N-VA fractieleider in de gemeenteraad. “Bijgevolg komt ook de verdere realisatie van de lopende sportinfrastructuurprojecten van Campus GO! En GBS De Krekel niet in het gedrang en zullen de projectindieners hun subsidie kunnen behouden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio