Piet Goddaer: spelen in het bad waar hij als schoolgaande tiener in zwom

Piet Goddaer: spelen in het bad waar hij als schoolgaande tiener in zwom

OZARK HENRY Foto: VKK

Kortrijk - Sinksen 20 moest en zou een feest worden in Kortrijk. Wenkbrauwengefrons en gefluister. Hoe zou dat kunnen? Het werd een editie in de wolken. Het openingsmoment werd opgeluisterd door onder meer Ozark Henry en Niels Destadsbader. Vandaag zondag en morgen maandag zijn er nog heel wat activiteiten, te beleven vanuit je kot.

Ozark Heny is Piet Goddaer, in een vorig leven Kortrijkzaan die timmerde aan een muzikale carrière. Kortrijk heeft altijd wel nog een plaatsje in zijn herinneringen. Goddaer: "Ik speel nu muziek in het open zwembad waar ik zoveel naartoe kwam. Als tiener kwamen we hier met school zwemmen. Het is een leuke locatie. Het was alsof ik een tv-optreden afwerkte. Wachten op het sein, geen publiek."

Sinksen 2020 is geen gewone editie. Omdat er geen grote evenementen georganiseerd mogen worden, brengt Sinksen al z’n klassiekers tot in de Kortrijkse woonkamers live vanop radiofrequentie 92.2FM. Tot en met maandag 1 juni luister je naar Sinksen in de wolken. Het hele weekend brengt Sinksen samen met Quindo de Sinksensfeer op jouw radio. Op de website sinksen.be wordt de muziekprogrammatie aangekondigd. De optredens bijwonen doe je vanuit je kot: via de livestream. Voor de hobbykoks wordt een authentiek Kortrijks recept geschreven om thuis uit te proberen. Deze zondagnamiddag om 13 uur luister je naar de finalisten van Road Rock.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio