Bezoekregeling AZ Groeninge gewijzigd

Bezoekregeling AZ Groeninge gewijzigd

AZ GROENINGE Foto: IF

Kortrijk - Vanaf vandaag dinsdag 2 juni is bezoek door de partner in zorg weer mogelijk in AZ Groeninge. Dat gebeurt wel onder strikte voorwaarden.

Bezoek is echter nog altijd niet aan te raden. Het ziekenhuis: "We raden bezoek nog steeds sterk af om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en de capaciteit van ons ziekenhuis ten volle te kunnen gebruiken voor het behandelen van zorgvragen. De partner in zorg is een door de patiënt aangeduide persoon die ondersteunend is in het genezingsproces van de patiënt. Dit kan een mantelzorger, partner, beste vriend, ouder of voogd zijn, ouder dan 18 jaar. Het gaat over één persoon. Bij kinderen (tot 15 jaar) staan beide ouders of voogden automatisch geregistreerd als de partners in zorg."

Bezoekregeling

De partner in zorg kan elke dag op bezoek komen. Dit vanaf dinsdag 2 juni. Het ziekenhuis: "We vragen je maximum 1 uur op bezoek te komen per dag. Een afwijking kan in samenspraak met de verpleegeenheid. Bezoek verloopt onder strikte voorwaarden en geldt alleen voor patiënten die voor een langere periode opgenomen zijn. COVID-19 patiënten mogen geen bezoek ontvangen, tenzij kritiek ziek en in overleg met de verantwoordelijke arts.' 

Praktisch:

De patiënt geeft bij opname in het ziekenhuis aan wie de partner in zorg is. Wanneer de patiënt reeds opgenomen is en er nog geen partner in zorg geregistreerd staat, wordt hij/zij nog bevraagd door de verantwoordelijk verpleegkundige. Indien je de partner in zorg bent, word je hiervan verwittigd door de patiënt of de verantwoordelijk verpleegkundige indien de patiënt niet zelf kan verwittigen.
Meld je bij je bezoek aan in de onthaalruimte (volg op campus kennedylaan 'lijn 1').   
Volg tijdens je bezoek de voorwaarden strikt op. 

Sta je niet geregistreerd als partner in zorg? Dan kan je voorlopig nog niet op bezoek komen. Je kan wel nog steeds een wenskaart sturen, telefoneren of via videogesprek contact opnemen met de patiënt.

Strikte voorwaarden tijdens je bezoek

Breng je eigen mondneusmasker mee en zet het meteen op als je in het ziekenhuis aankomt. Draag het masker altijd en overal in ons ziekenhuis, ook bij de patiënt op de kamer. Ook de patiënt zelf draagt een masker tijdens je bezoek.
Ontsmet je handen bij het binnenkomen van het ziekenhuis. 
Hou steeds voldoende afstand (meer dan 1,5 meter) en vermijd contact met de patiënt. Geef geen knuffel, kus, elleboogje …
Blijf op de kamer tijdens je bezoek. Doe het tussengordijn dicht wanneer je iemand op een tweepersoonskamer bezoekt.
Verlaat het ziekenhuis onmiddellijk na je bezoek. De bistro en koffielounge zijn niet toegankelijk voor bezoekers. 
Je kan vuil linnen onmiddellijk meenemen naar huis. Vers linnen kan je ook onmiddellijk afgeven op de kamer. Op die manier hoef je niet meer langs het op- en afhaalpunt linnen. 
Kom niet op bezoek wanneer je symptomen van een respiratoire infectie (hoest, ademhalingsmoeilijkheden of koorts) vertoont. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio