Maar liefst 127 deelnemers waren van de partij

Belgisch kampioenschap boogschieten op de staande wip in Zelzate

Zelzate - Zondag werd het Belgisch Kampioenschap boogschieten op de staande wip georganiseerd door handboogmaatschappij ‘Sint-Sebastiaan’. Zo'n 500 aanwezigen genoten van deze prachtige dag en dit onder een stralende zon.

Dit kampioenschap richt zich tot alle Koningen van alle clubs in België. Eenmaal per jaar organiseert elke club zijn clubkampioenschap. De winnaar daarvan wordt Koning voor één jaar.

Deze koningen werden allemaal afgevaardigd op het nationaal kampioenschap. Dit jaar ging dit door in het park aan de watertoren in Zelzate. Leon Van Achte, tevens voorzitter van de club, mocht de Zelzaatse kleuren vertegenwoordigen.

Op de staande wip stond één blok op de hoogste pin (hoogte ong. 28 meter), en elke kandidaat had drie pogingen om hem eraf te schieten.

Eén schutter, Jeroen Van Accom uit Merksplas, lukte zelfs in twee van de drie pogingen en is alzo Belgisch kampioen. Hij mag zich voor één jaar ‘Keizer van België’ noemen.

Burgemeester van Zelzate, Freddy De Vilder (SP.A), verwoordde het als volgt: ‘Proficiat aan alle deelnemers en proficiat aan de oudste vereniging uit onze gemeente’. Zowel hij, in naam van het gemeentebestuur, als Leon Van Achte, voorzitter van de handboogmaatschappij ‘Sint-Sebastiaan, kregen van de voorzitter van de 101-jarige schuttersbond een aandenken.

Voorzitter Leon Van Achte wenste ook nog het gemeentebestuur te bedanken voor de steun die ze kregen bij deze prachtige organisatie.

Geniet hier nog eens van de mooie dag:


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio