Mechelen krijgt prominente plaats in nieuwe gids

Capitool Reisgids voor Antwerpen voorgesteld

Capitool Reisgids voor Antwerpen voorgesteld

vlnr: Inga Verhaert (gedeputeerde van de provincie) , Philip Heylen (schepen van Toerisme van Antwerpen), Frank Nobels (schepen van Toerisme van Mechelen) en Guido Van den Bogaert (schepen van Toerisme van Lier) Foto: lvl

Mechelen - Bij de voorstelling van de Capitool Reisgids voor Antwerpen, was ook ruimte voor een katern over Mechelen. Schepen van Toerisme Frank Nobels (CDO) moest Mechelen in 24 uur beschrijven. En dat deed hij als volgt:

Vertrek vooral op tijd want er is veel te zien in Mechelen. Er zijn namelijk meer dan 300 erkende monumenten in de stad, maar gelukkig allemaal op wandelafstand. Start de dag dus met een stevig ontbijt bij Bakkerij Mathijs. En vergeet vooral geen torenkoekjes te kopen.

Die energie kan je gebruiken om de echte Sint-Romboutstoren te beklimmen. Onderweg geven de kamers van dit belfort hun geheimen prijs. En 538 treden later word je beloond met een magnifiek zicht van op de Skywalk. Je ziet Mechelen van bovenuit, de groene omgeving, Sint-Katelijne-Waver, Lier, de torens van Antwerpen en zelfs het Brusselse Atomium.

's Middags kan je op een terrasje aan de historische Grote Markt zalig genieten van een lunch met Mechelse koekoek en Gouden Carolus bier. Nu je de stad vanuit de lucht gezien hebt, is het tijd om ook van op de grond de stad te gaan verkennen. Zin in wat spiritualiteit? Bezoek dan 1 van de 8 opgestelde kerken of kuier rustig door de mooie omgeving van het Begijnhof. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de musea en galerijen. Voor het hele gezin is er het speelgoedmuseum, Planckendael of Technopolis. Wie wil shoppen, kan zich bij Wies en Els van Awardt één van de prachtige, handgemaakte dameshoeden aanmeten.

De Vismarkt is ideaal om deze mooie dag af te sluiten. Er zijn levendige café's en gezellige restaurants. Je hebt zicht op de Dijle en de moderne Lamot-site. En je hoeft bovendien niet ver meer te gaan want het is prachtig logeren bij het Novotel, de bed-and-breakfast Luna Luna en hotel Vé. Bij deze laatste logeer je omringd door hedendaagse luxe in een voormalige visrokerij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio