Twee weekeindes concerten en film in het Zuidpark

Opnieuw Jazz tussen de bomen

Opnieuw Jazz tussen de bomen

Foto: if

Gent - De zestiende editie van Jazz in 't Park heeft plaats gedurende twee weekeindes: 28, 29 en 30 augustus alsook 4, 5 en 6 september. Het opzet van het festival blijft hetzelfde: een forum beiden aan jong en gevestigd Belgisch talent. Af en te sluipt er natuurlijk een niet-Belg in het programma _ jazz kent weinig grenzen _ maar de klemtoon ligt op de Begische jazz. Het Misstriohso geleid door trompettiste Marie-Anne Standaert bijt vrijdagmiddag om 12 uur de spits af.

Marie-Anne heeft 'Misstriohso' opgericht, omdat ze zeer graag wou experimenteren en grenzen aftasten in een kleinere , drumloze bezetting. Als soulbrothers koos ze voor pianist Bram Weijters en contrabassist Janos Bruneel.

Bram is zeer actief in zeer uiteenlopende projecten. Zo speelt hij bij de eigenzinnige popgroep Dez Mona, maar ook bij sample- en turntable-artiest Jerboa. Jazz is echter zijn steeds terugkerende grote liefde. .

Bassist Janos Bruneel komt perfect tot zijn recht in kleine bezettingen. Hij won al nationale en internationale prijzen met Casimir Liberski Trio, As Guests en DelVita Group. Momenteel speelt hij met Alexandre Cavaliere in TAO en is hij  lid van het Belgisch/Zwitsers Theatercollectief Paradise VO.ST.

De naam is een samentrekking van 'miss, trio en oh so'. 

Voor het volledige programma kun je hier klikken.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio