‘We hebben toch 25 kinderen van de straat kunnen houden’

Streetsoccer succes in Zelzate

Streetsoccer succes in Zelzate

Streetsoccer in Zelzate Foto: www.zelzate.be

Zelzate - In samenwerking met de sportdienst van onze gemeente, met de gemeentelijke drugspreventiedienst en met agenten van de politiezone ‘Puyenbroeck’, vond deze namiddag een streetsoccer namiddag plaats. Zo’n 25 jongeren uit onze gemeente en uit Lochristi waren op het sportpleintje aan de bibliotheek in de Chalmetlaan. De Zelzaatse sportdienst had zelfs een busje ingelegd om de jongeren van Lochristi te laten overkomen.

Hoofdinspecteurs Gert De Smet van Zelzate en inspecteur Perry Gautier van Lochristi, beiden drugspreventiemedewerker van de lokale politie Regio Puyenbroeck, organiseerden deze namiddag in onze gemeente. De bedoeling daarvan is hangjongeren van de straat te halen en zich te laten amuseren op een sportieve manier.

‘Ook voor de toekomst is dit voor ons belangrijk, zo leren we de jongeren kennen, wordt de kloof tussen de politie en de burger verkleind’, aldus Mario De Witte, Commissaris in onze gemeente.

En of dit effect had: zo’n 25 jongeren uit Zelzate en Lochristi namen er deel aan deze wedstrijdjes. De politie-inspecteurs speelden scheidsrechter en zagen dat er bij de jongeren echt wel talent zit.

Ook mensen van de Nederlandse politie van Terneuzen kwamen een kijkje nemen, 'misschien wel voor een grensoverschreidend project', aldus Gert De Smet die tevreden was met de opkomst en ons verklapte dat de lokale politie zelf ook gaat meedoen op een tornooi dat ingericht wordt op zaterdag 12 september in de Karperstraat.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio