Nieuwe rolhockeyclub in Kortrijk

Kortrijk - In Kortrijk werd onlangs Hannes vzw boven de doopvont gehouden. Dit is een nieuwe en onafhankelijke rolhockeyclub, die ontstaan is door een samensmelting van Rollegem, Heule en Sportplus, dat al jaren rolhockey voor de jeugd aanbood.

Initiatiefnemer Piet Bisschop gaf wat toelichting bij de doelstellingen en het opzet van de vzw. 'Wij bieden twee mogelijkheden aan aan onze leden: eerst en vooral is er een recreatief gedeelte, dat elke dinsdag plaatsvindt in de sporthal Weimeersen te Rollegem. Dit gedeelte is opgedeeld in twee shifts, één voor leden vanaf 16 jaar (van 19 tot 20 uur) én een tweede voor leden ouder dan 30 jaar (die tussen 20 en 21 uur aan de slag kunnen). Vervolgens is er ook elke zaterdag een competitief gedeelte, waarin met vaste ploegen vanaf het zesde leerjaar wordt gewerkt. Deze competitie is opgedeeld in twee reeksen, een reeks met beginnende leden en een reeks met de meer ervaren leden. Deze wedstrijden vinden steeds plaats in de sporthal van Heule (Lagaeplein) tussen 8 en 14 uur.'
Hannes vzw wil dus kansen bieden aan zowel jongeren, als ouderen om rolhockey te spelen. Op de website www.rolhockey.be vindt elke geïnteresseerde meer info (info@rolhockey.be)
Wie even van de sfeer wil proeven of wil zien of alles op wieltjes loopt, kan alvast op dinsdag of zaterdag naar één van de sporthallen om een wedstrijd bij te wonen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio