10 topchefs uit het Kortrijkse koken met olie en azijn van vzw Den Achtkanter

Kortrijk - Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het event ‘Nacht van Den Achtkanter’ presenteert de vzw een culinaire verwendoos “Achtkanter geproefd”: 10 proefbuisjes gevuld met eigen olie en azijn, en evenveel inspirerende recepten om ermee aan de slag te gaan.

Van ‘tiramisu van ganzenlever en sint-jakobsvruchten’ tot ‘melkkalf met lentegroenten, rode ui en frambozenazijn’. Dankzij Den Achtkanter, een Kortrijkse vzw voor volwassenen met verstandelijke beperkingen, wordt het een eenvoudige klus om vrienden en familie met een verfijnde maaltijd of een uniek geschenk te verrassen.

 

Den Achtkanter vroeg 10 gerenommeerde koks uit Kortrijk en omgeving om een recept te ontwikkelen met op zijn minst één van de producten uit de olie- en azijnkeuken van de vzw.

“Alle chefs die we aanspraken, waren meteen erg enthousiast”, zegt directeur Petra Vercruysse. “Het is de eerste keer dat chefs van hun niveau zich verbinden met een organisatie als Den Achtkanter.”

 

De producten worden vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde kruiden, bloemen of vruchten uit de eigen tuin. De 10 recepten werden samengebracht in een boekje, dat vergezeld van tien proefbuisjes met olie en azijn van Den Achtkanter, ‘Achtkanter geproefd’ gedoopt werd.

 

De 10 bekende chefs die meewerkten zijn Geert Quintens (Bistro Botero), Jacques Pélissier (Bistro du Chef), Piet Lecot (Hostellerie Klokhof), Christophe Soreyn (Restaurant La Dolce Vita), Kristof en Stefan Boxy (traiteur Boxy's), Claude Deylgat (Traiteur Deylgat), Francis Decock (Huyze Decock), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Olivier Dewulf (Restaurant Saint-Christophe) en Nick Vandenborre (De Mangerie) .

 

Premiere

Achtkanter geproefd wordt op zaterdag 3 oktober gepresenteerd op de vijfentwintigste ‘Nacht van Den Achtkanter’. Dit event is al jaren een begrip in het Kortrijkse. Deze jubileumedtie wordt een heel bijzondere party, waarvan de opbrengst de renovatie van ’t Nest, een tehuis voor 13 bewoners, moet helpen realiseren. Tijdens een royale receptie kunnen de aanwezigen dansen samen met vzw Pirouette op de ritmes van het muziekcombo SQUADRA BOSSA ALL STARS feat. BUSCEMI. De keuze voor Buscemi is ook een knipoog naar een publiek met een jong hart. Kaarten voor de nacht zijn verkrijgbaar in het Andere Geschenk, Byttebier en De Geverfde Vogel. (vvk 45 euro – add 50 euro).

 

Dit project werd gerealiseerd dankzij de steun van drukkerij Jo Vandenbulcke, Happydesign en Fotograaf Gerald Van Rafelghem.

 

Achtkanter Geproefd is te verkrijgen in de winkel het Andere Geschenk (meer info www.hetanderegeschenk.be – www.achtkanter.be).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio