Was in 1987 al een eerste keer te gast

Andy Garcia stelt nieuwe film City Island voor op Filmfestival

Andy Garcia stelt nieuwe film City Island voor op Filmfestival

Foto: if

Gent - Niemand minder dan Andy García is te gast op de komende editie van het Filmfestival Gent (6-17 oktober), samen met zijn dochter Dominik García-Lorido. Ze komen op 16 oktober de film City Island voorstellen, waarin beiden te zien zijn. García zal voor de vertoning van de film een Joseph Plateau Honorary Award ontvangen. Voor Andy García is het een prettig weerzien met het festival. In 1987 was hij reeds in Gent om op de openingsavond The Untouchables van Brian De Palma voor te stellen.

Tweeëntwintig jaar later komt hij terug voor de film City Island, die in Gent te zien is als Benelux-première. García vertolkte rollen in heel wat beroemde films. Hij schitterde onder meer in The Godfather: Part III, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg als beste acteur. Daarnaast schitterde hij ook in 'Internal Affairs' van Mike Figgis en 'When a Man Loves a Woman' van Luis Mandoki, waarin hij speelde aan de zijde van Meg Ryan. De laatste jaren was hij vooral bekend om zijn rol in 'Ocean’s Eleven' en beide daaropvolgende films uit de reeks, 'Ocean’s Twelve' en 'Ocean’s Thirteen'.

In City Island speelt Andy García de cipier Vince die in een midlifecrisis zit en met zijn disfunctionele familie in een weinig bekend vissersplaatsje in de Bronx woont. Moeder Joyce voelt zich verwaarloosd, dochter Vivian verdient haar boterham als stripdanseres en zoon Vinnie is geobsedeerd door overmatig dikke vrouwen. Op de koop toe droomt Vince van een acteercarrière.

Het volledige programma van het festival is vanaf 23 september beschikbaar.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio