Oud-gemeenteraadslid Huguette De Bleecker overleden

Oud-gemeenteraadslid Huguette De Bleecker overleden

Foto: if

Gent - Donderdagochtend, 10 december 2009, is in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent Huguette De Bleecker-Ingelaere overleden. Zij was 68 jaar. Ze was co-voorzitster van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) en ere-voorzitster van de Federatie Vlaamse Vrouwengroepen . In januari 2009 werd zij aangesteld als voorzitster van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen. Voorheen was zij provincieraadslid en gemeenteraadslid voor de Volksunie. Beroepshalve was Huguette De Bleecker lerares geschiedenis. Verder was zij ook nog actief in verschillende socio-culturele verenigingen in Gent.

Huguette De Bleecker gaf tientallen jaren les in het instituut voor Verpleegkunde in de Molenaarstraat. Al van toen ze nog tiener was, was ze bezig met haar Vlaamse ideaal. Zij sprak van een levensopgave. Via actiegroepen, jeugdorganisatie en partijpolitiek (ze was betrokken bij de stichting van de Volksuniejongeren in Gent) belandde ze tien jaar in de Oost-Vlaamse provincieraad (1975-1985). Na nog eens tien jaar in de Gentse gemeenteraad (1984-1994) ging Huguette zich vooral concentreren op de vrouwenbeweging. Zij richtte het Forum van Vlaamse Vrouwen op. Haar echtgenoot, Jacques De Bleecker, deelde haar idealen.
Het voorbije decennium combineerde Huguette haar activiteiten in diverse Gentse socio-culturele verenigingen met functies bij de Vlaamse Volksbeweging.

Woensdag 16 december om 11 uur is de uitvaart in de kerk van Heilig Kerst,.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio