Voorbeschouwing Destelbergen-KVV

Christophe Ost en Tom De Neve zijn er zondag niet bij

Christophe Ost en Tom De Neve zijn er zondag niet bij

Destelbergen-KVV op zondag 17 januari 2010 begint om 15.00 u. Foto: ® Koen Van Waesberghe

Zelzate - Met uitzondering van de wedstrijd van 3 januari (0-2 overwinning van KVV op De Pinte) heeft de winterstop toch wel heel lang geduurd. De laatste wedstrijd dateert van 13 december 2009. Toen versloeg KVV leider Merendree na een sterk laatste halfuur. Met de trip naar Destelbergen staat KVV alweer voor een zware opdracht. Christophe Ost (gekwetst) en Tom De Neve (geschorst) zullen er niet bijlopen. Zorgen voor trainer Van Hecke omdat zijn rechterflank niet beschikbaar is?

De heenwedstrijd, die gespeeld werd op 20 september, werd een walk-over voor de thuisploeg. Enkel de kers(en) op de taart ontbrak(en) waardoor een brilscore als eindstand werd opgetekend.

Als we de tegenstander van komende zondag even analyseren, zien we dat ze op de tweede plaats staan met 34 op 51, en dit is precies één punt meer dan KVV.

In al hun thuiswedstrijden haalden ze 20 op 27 door zes overwinningen, twee gelijke spelen (KFCO Gent en Nevele) en één nederlaag (0-1 tegen De Pinte). Ze hebben thuis dus een score van 74.07%. Met een doelpuntensaldo van 17-6 doen ze het ook zeker niet slecht. In hun laatste vier thuiswedstrijden haalden ze echter maar 7 op 12 (58.33%) en in hun laatste vier wedstrijden haalde ze net 50%, 6 op 12.

KVV van zijn kant haalde in zijn acht uitwedstrijden 13 op 24 of 54.17%. Ze hebben buitenshuis een doelpuntensaldo van +2 (13/11) en in hun laatste vier uitwedstrijden haalden ze 7 op 12 door overwinningen op De Pinte en Sleidinge en een gelijkspel op Adegem, de nederlaag was op Aalter. De laatste vier wedstrijden haalde KVV echter 12 op 12 wat toch betekent dat ze in een heel sterke periode zitten.

Christophe Ost zal er zondag, evenals Tom De Neve, niet bijlopen. Eerstgenoemde sukkelt met een jumpersknie, dit is een ontsteking van de patella-pees in de knie. Hoelang hij daarmee afwezig zal blijven kan nog niemand zeggen maar men rekent toch op een paar weken. Tom De Neve is er zondag ook niet bij, hij kreeg in de thuiswedstrijd tegen Lochristi een rode kaart en kreeg daarvoor één speeldag. Die ging in op maandag 4 januari en aangezien er sindsdien nog geen enkele wedstrijd gespeeld is, zal hij er dus niet bijlopen. Ook Carl Ingels zal er zeker nog niet bijlopen met de problemen die hij ondervindt met de lies.

Kristof Janssens van zijn kant is dan weer volledig hersteld van de meniscusoperatie die hem een paar maanden van het veld hield. Dit betekent dat de kern er voor zondag zo uitziet:

Frederique De Vleesschauwer, Thijs Wintein, Niko De Letter, Noam Dierickx, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht, Ennio Bogaert, Stephen Cox, Sasha De Meulenaere, Kevin Druwé, Kristof Janssens, Mathieu Ost, Hakim Boucheta, Jonas Parmentier en Sam Soens.

Van die vijftien zijn er vier die geel gevaar lopen. Niko De Letter, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht en Mathieu Ost lopen er volgende week, in de thuiswedstrijd tegen Ursel, niet bij als ze zondag hun derde gele waarschuwing krijgen.

Behalve als scheidsrechter Jan Arys, één van de toprefs van eerste provinciale en bijgestaan door Jurgen De Cock en Adrien D’Hoe, de wedstrijd aflast, begint deze om 15.00 u. en niet meer om 14.30 u. De clash tussen de tweede en derde in de stand gaat door in de Bergenmeersstraat 1 te Destelbergen.

Andere wedstrijden uit de reeks zijn: Lochristi-Aalter, Merendree-Drongen, De Pinte-Lovendegem, Kleit-Nevele, Latem-Ursel, KFCO Gent-Adegem en Sleidinge-St.Denijs.

Zondagavond vind je hier alle info en uitslagen wat betreft de 18de speeldag in tweede provinciale A.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio