Zelzaatse judoka’s winnen twee zilveren en één bronzen medaille

Zilver voor Eveline Jolie (links) en brons voor Lies Van Vooren (rechts), beiden als cadet Foto: ® if

Zelzate - Zondag 10 januari 2010 trotseerden drie Zelzaatse meisjes het barre weer door naar Oud-Turnhout te trekken. Daar ging immers de Jeugdtrofee van de provincie Antwerpen door en dat was enkel voor cadetten en beloften. Onder de drie meisjes bevonden zich twee cadetten, met Eveline Jolie als nieuweling en Lies Van Vooren, die nu haar laatste jaar bij de cadetten is ingegaan. Fibe De Pauw heeft op 1 januari dat tijdperk verlaten en behoort nu tot de beloften. Een leeftijdscategorie die voor een stuk moeilijker is geworden en waarin nieuwe technieken mogen toegepast worden. Alle drie legden in Oud-Turnhout een mooi parkoers af en ieder kwam terug met een medaille.

Nieuweling Eveline Jolie verraste menigeen door er zilver te behalen. Hiervoor diende ze vier wedstrijden te leveren en daarvan won ze er drie met telkens een ipponzege. Die zeges kwamen uit een binnenwaartse dijworp, een houdgreep en een heupworp.

Lies Van Vooren vocht zich een weg naar het brons onder acht judoka’s. Ze versloeg haar eerste tegenstreefster met +7 punten, waardoor ze in de halve finale terechtkwam. Daarin eindigde de stand met +5 en -5 zodat er een golden score aan te pas kwam. Ze scoorde vrij vlug +5 maar die werd niet toegekend door alle scheidsrechters. Zij ging terug in de aanval maar werd daarop gecounterd voor -5 en dat deed haar in de herkansingen voor de derde plaats terechtkomen. Die won ze met een ipponscore.

In de categorie beloften waren niet al te veel meisjes afgekomen zodat Fibe op verzoek in twee gewichtsklassen mocht vechten. In haar gewichtsklasse van -52 kg won ze twee keer met ippon en dit door een handtechniek en verwurging. Daarna vocht ze drie keer in -57 kg en dat werd voor haar een zware karwei. Het eerste gevecht won ze met +7, het tweede verloor ze met -7, terwijl ze derde wedstrijd afrondde met +10 of een ipponscore. Alzo eindigde ze in deze test op zilver.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio