Afgelopen maandag stond in het teken van water

Ook de Middenschool Zelzate doet mee aan Wereldwaterdag

Ook de Middenschool Zelzate doet mee aan Wereldwaterdag

Ook de middenschool deed mee aan wereldwaterdag Foto: ® if

Zelzate - In het kader van het schoolproject ‘Voel je als een vis in het water, neem een duik in de Middenschool’ stond ook de Zelzaatse Middenschool stil bij Wereldwaterdag.

De hele dag werd daar geprobeerd om het thema water centraal te zetten. De les Engels werd aangepast, er werd een speciale editie van het sms’je uitgebracht en er werd een quiz opgesteld met daarin allemaal vragen die iets met water te maken hadden. Zo waren er vragen als ‘hoeveel liter water gebruikt een persoon gemiddeld per dag bij ons’ of ‘om de hoeveel tijd sterft een kind door het drinken van besmet water’, ‘geef 3 tips om water te besparen in het huishouden’, enz. Iedereen kreeg de kans om deel te nemen door hun antwoorden op een aangepast antwoordformulier in te vullen.

Voor de leerlingen die alle vragen correct beantwoordden, werd een prijs verloot. Voor het eerste jaar hebben we als winnaar: Jarno Calle en voor het tweede jaar is dat Cynthia Tacq.

Ook in de refter van onze school engageerden we ons voor de Wereldwaterdag. Zo kregen de leerlingen water met grenadine aangeboden in plaats van andere (vaak minder gezonde) frisdranken.

Omdat het toch belangrijk is even stil te staan bij het belang van water binnen onze maatschappij, hadden directie, leerkrachten en het ondersteunend personeel besloten om deze dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. De Middenschool kreeg dan ook van de waterleverancier van de school een leuk en heel bruikbaar item gekregen, dat volledig kadert in ons project en MOS op school. De leerlingen van de Middenschool kregen namelijk een herbruikbare boodschappentas!
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio