Zaalvoetbal Tweede provinciale A

ZVC De Katte knoopt weer aan met de overwinning

ZVC De Katte knoopt weer aan met de overwinning

ZVC De Katte Foto: Website van ZVC De Katte

Zelzate - Na de nederlaag van vorige week tegen leider Bazel knoopte ZVC De Katte terug aan met de overwinning. Het moest daarvoor de moeilijke verplaatsing naar Belsele maken om het nummer vier uit de rangschikking te gaan bekampen.

In tegenstelling tot meerdere vorige wedstrijden kon het deze keer op een bijna gehele basisteam rekenen. Na zes minuten opende Nicky Van Hecke de score voor de bezoekers. De wedstrijd ging gezond op en neer met afwisselende aanvallen van beide ploegen, tot Hannes Van Hulle voor de 0-2 zorgde. Nog voor het fluitsignaal van de rust maakte Jondalar Naudts de riante 0-3 voorsprong af. Zelzate op rozen, zo leek het toch.

Maar na amper twee minuten van de tweede helft stond er al 2-3 op het scorebord, een prachtig schot van Steven Van Damme, en enkele seconden later kon Jimmy Strobbe scoren na een ongelukkige uitschuiver van Franky Heyneman. Sint-Niklaas rook terug winstkansen en ging in overdrive, het volgende doelpunt zou belangrijk worden, de gelijkmaker of terug een twee-doelpunten-kloof.

Het bleef spannend, tot goed vijf minuten voor het einde Hannes Van Hulle voor de verlossing zorgde, 2-4. De voorsprong verdedigen was nu het doel. Het Katse team gaf dan ook geen kansen meer vrij en het was Nicky Van Hecke die in de slotminuten de klus volledig klaarde.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio