Wereldmuziek in Bissegem

Kortrijk - Wereldmuziek met Quentin Dujardin De Leuning is een vriendenkring van De Brug, een BLO-school in de Recolettenstraat te Kortrijk. Naast de organisatie van activiteiten voor de kinderen (frietjesdag, Sinterklaas, …) en helpen bij de uitbouw van een gezellige infrastructuur van de school (schilderen lokalen, speeltuigen, …), zorgen ze daar ook voor acties die extra geld in het laatje brengen. Met die spaarpot slagen ze erin de school ook pedagogisch, didactisch en logistiek te helpen. De aankoop van hesjes en kinderfietsen waarmee de kinderen naar het zwembad kunnen fietsen of andere uitstappen maken, de aanschaf van laptops voor de klassen, een wekelijks fruitdessert (tutti frutti-project) zijn recente realisaties van de kring.

Bart Velghe: 'Op 10-10-10 om 10.10 uur  – en dat is geen fout, het gaat inderdaad om een matinee - nodigen we in CC De Neerbeek te Bissegem Quentin Dujardin uit. We zijn heel fier dat we die rasartiest konden strikken, want hij is niet zomaar de eerste de beste! Quentin Dujardin brengt wereldmuziek gekruid met onder meer sensuele ritmes van Arabische muziek, het vuur en de passie van de flamenco en hij integreert in zijn muzikale persoonlijkheid de subtiliteit en de finesse van jazz. Zijn composities en interpretaties zijn overweldigend, fris, sensueel en ronduit adembenemend. Zijn muzikale universum voedt zich aan zijn muzikale ervaringen in de vier uithoeken van de wereld. Hij neemt zijn publiek dan ook mee op een bijzonder hedendaagse en resolute weg waarop tolerantie en respect voor culturen voorop staan. Hij komt op zijn muzikale weg verscheidene muzikale persoonlijkheden tegen: van N'java tot Toots Thielemans of Lee Townsend, Majid Bekkas, Jalal El Allouli, Tuur Florizoone, Manu Kat!ché, Nicolas Fiszman, Ivan Paduart... .

Hij komt bij ons met zijn vaste begeleidingsgroep, met o.a. niemand minder dan Tuur Florizoone, accordeonvirtuoos, die voor de filmmuziek van ‘Aanrijding in Moscou’ een Europese onderscheiding kreeg!

Het optreden is een matinee, waaraan een brunch vastzit (30 €). Natuurlijk kan je ook alleen het optreden bijwonen (15 €). Er is gratis kinderopvang!.
Kaarten te koop in BLO De Brug, Rekolettenstraat 48, Kortrijk of door overschrijving op rekeningnummer 860-1056644-05 van vzw De Leuning met vermelding van gewenste aantal en formule.

Verdere info en een muzikale kennismaking vindt u op
http://www.myspace.com/quentindujardin. Ook op YouTube valt er heel wat te zien en te beluisteren. Overtuig jezef!'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio