Met nog vier concerten sluit veelzijdige 17de editie af

Jazz in 't park is aan de laatste dag toe

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

© Bruno Bollaert

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jazz in' t Park kreeg dan toch nog wat zon toebedeeld op zaterdag en ook vandaag. Maar de 17de editie zal de geschiedenis ingaan als een van de meest kille en waterachtige. Toch kwam er behoorlijk wat publiek opzetten. Hoeveel bezoekers er waren valt moeilijk te zeggen, geschat wordt ongeveer 14 tot 15000 voor de zes avonden. 'We hebben wel aangetoond hoe veelzijdig de Belgische jazzscène is', zei organisator Jan Schiettekatte. Fotograaf Bruno Bollaert legde opnieuw alle concerten vast.

Karel Van Keymeulen

Dat jazz heel verscheiden muziek is werd het voorbije weekeinde bewezen. Na de watervlugge melodieën _ een beetje in de sfeer van het legendarische Modern Jazz Quartet _ van Pascal Schumacher, speelde pianist Charles Loos en Bernard Guyot zelfs bewerkingen van klassieke muziek, die ging van Orlando di Lasso tot Eugène Ysaye. 's Middags hadden de drie jonge musici van het Lab-trio met de aanstekelijke drummer Lander Gyselinck al een plezierige, meeslepende set gespeeld.

Zaterdagavond was een beetje een happening. Eerst met de band die oude getrouwe saxofonist John Snauwaert had samengesteld, met een jonge gitarist uit de New Yorkse scene Roni Ben-Hur en de Braziliaanse bassist Nilson Matta. Ook drummer Lionel Beuvens kwam meedoen.

Daarna herleefden de sixties; Gentenaar, bassist en beeldend kunstenaar Paul Van Gysegem had voor zijn sextet oude vrienden opgetrommeld. Het publiek was eerst wat verstomd, want ze speelden zowaar free jazz volgens de regels die in de sixties golden. Maar ze maakten er ook een show van met een nummer waarin Noel McGhie zijn trommels met zijn witte sjaal bewerkte.

Hoeveel volk deze 17de editie lokte valt moeilijk te zeggen. Het is een gratis festival, waar de mensen komen en gaan. Organisator Jan Schiettekatte schat dat er ongeveer 14 tot 15.000 bezoekers waren, met zaterdag 4 september als uitschieter.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio