Honderdjarige Emile blijft optimist

Kortrijk - In het WZC Biezenheem, Hendrik Dewildestraat 10 in Bissegem, vierde Emile Desloovere zijn honderdjarig bestaan op deze aardbol.

Emile werd 100 jaar geleden, op 9 oktober 1910, geboren in Menen. Hij was nummer zes in een rij van zeven kinderen. Vader Desloovere was jachtwachter in het bos in Wevelgem en moeder stond in voor het huishouden en de verzorging van de kinderen.

Mielke zat op de schoolbanken te Wevelgem en na zijn lager onderwijs ging hij in dienst bij de spoorwegen als porteur. Dit leverde hem dikwijls een extra centje op.
In 1929 nam hij deel aan een examen bij de spoorwegen. Hij slaagde en ging in vaste dienst. Miel kreeg een job in het goederenstation in Brussel. Door de lange afstand en de soms onregelmatige uren kon hij enkel in het weekend naar huis komen. Na twee jaar kreeg hij zijn overplaatsing naar Kortrijk en werkte hij in een drieploegenstelsel. Miel leefde voor zijn werk. Door zijn inzet en zijn werklust werd hij bevorderd van klerk naar onderchef in het station te Kortrijk. In 1970 ging hij na 46 jaar dienst met pensioen.

Miel vond ook de liefde van zijn leven, Simonne Gadeyne. Hij huwde met haar in Wevelgem op 27 januari 1934. Het koppel vestigde zich aan de Meensesteenweg te Bissegem. In 2005 namen Mielke en Simonne hun intrek in WZC Biezenheem. In 2006 overleed Simonne 94-jarige leeftijd.

In zijn vrije tijd hield Miel van kruiswoordraadsels invullen en op TV volgde hij het voetbal en de andere sportprogramma’s. Hij voelt zich nu heel goed in Biezenheem en hij wordt er met de beste zorgen omringd. Dat hij nu 100 geworden is waarschijnlijk te wijten aan zijn ingesteldheid, Miel is een echte optimist.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio