Restaurant David Selen(1)

Kortrijk - Na vele jaren naast grote chefs gewerkt te hebbben vestigde David Selen zich in Bissegem in een mooi herenhuis. David werkt er samen met zijn vrouw Ineke en een gepassioneerd ploeg. Hij stelt zijn menu samen naargelang zijn culinaire ontdekkingen. 'Ik kook zoals ik altijd droomde het ooit te kunnen doen', zegt hij. Zijn keuken is levendig, modern, aantrekkelijk en genereus.

Met de komst van het mooie weer opent het restaurant zijn tuin. Het is een kleine, intieme en gesloten plaats. Er kunnen maximum 40 personen zitten, ideaal voor een tête à tête of zakenlunch. David liet zich inspireren door de tuinen van Majorelle in Marrakech, met veel bloemen, geuren en kleuren.
Het terras is zowel ’s middags als ’s avonds open. Binnenkort worden alle tuinmeubels vernieuwd. 

SMAKEN VAN DE WERELD

De jonge chef werkt enkel met kwaliteitsproducten. De vis en groenten komen elke morgen vers toe, de artisanale kazen komen van Michel van Tricht, het kalfsvlees uit Limousin en de ganzenlever uit Hongarije. België wordt hierbij niet vergeten met de kip uit de Ijzervallei en het varkensvlees uit de Ardennen. Al deze ingrediënten worden met zorg bereid met kruiden van over de hele wereld.

David, die enkele jaren geleden werd opgenomen tot de orde van de truffel stelt ook een truffelmenu voor,maar de menu’s découverte des saveurs du monde, improviste en redecouverte verdienen mistens evenveel lof.

DECOUVERTE DES HOMARDS

Vanaf mei tot augustus lanceert de chef een kreeftenmenu. Dit menu wordt zowel geserveerd in 4 gangen (60 euro, 80 euro all-in) als in 5 gangen (70 euro, 99 euro all-in).

'Ik wil dat mijn restaurant een toegankelijke plaats is. Hieronder versta ik: jong, dynamisch met een knipoog naar gisteren en een hedendaagse toets. Mijn keuken mag nooit van zijn doel afwijken nl. mijn klanten een culinair plezier bezorgen. Af en toe krijg ik wel commentaar maar ik hoop dat mijn klanten mij mijn levendigheid en culinaire experimenten kunnen vergeven… .'
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio