Betaalbaar eten in Kortrijk

Kortrijk - In deze restaurants eet je tussen de 10 en 20 euro. Laat maar horen als er meer zijn van deze soort. Reageer via kortrijk@nieuwsblad.be.

1. Sweet Lime
Sweet Lime is een loungebar en restaurant langs de Leie. Enchilada’s, tortilla’s, hamburgers en slaatjes kleuren de exotische menukaart. Je kan hier gerust na het eten nog wat blijven plakken, want later op de avond wordt de volumeknop opengedraaid en verandert deze eettent in een gezellig café dat baadt in een aangenaam loungesfeertje. Reserveren is aan te raden.

Prijs? 10-20 euro

Waar? Kasteelkaai 4

2. Paul's Boutique
In Paul’s Boutique vind je hamburgers en frieten. Verse broodjes, stevige stukken vlees, echte frietjes op grootmoeders wijze en een enorme keuze aan sauzen, groenten en ander beleg. Bovendien komen ook vegetariërs hier ruimschoots aan hun trekken. Tegen een redelijke prijs kan je hier je honger stillen, de stevige rockmuziek krijg je er gratis bij.

Prijs? 5-10 euro

Waar? Kleine Sint-Jansstraat 15

3. Balthazar
Voor een portie bistrokost kan je bij Balthazar terecht. Zo vind je hier onder meer stoofvlees, balletjes in tomatensaus en spaghetti bolognaise op het menu. Je kijkt op de Noordbrug.

Prijs? 15-20 euro

Waar? Paleisstraat 20

4. Café Fernand
Café Fernand is een bruine kroeg waar je ook een snelle hap kan eten. Naast de taco’s, wraps en pasta’s is de gezelligheid de grootste troef. Ideaal om een avondje stappen in te zetten.


Prijs? 5-10 euro

Waar? Zwevegemsestraat 61

5. Commerce 21
Commerce 21 op de Veemarkt is dé plaats bij uitstek om uit te rusten na een dagje shoppen in Shoppingcenter K in Kortrijk, dat net om de hoek ligt. Op de menukaart vind je naast salades en croques een uitgebreide keuze aan originele wok- en pastagerechten. Het interieur is strak en modern. Reserveren is ook hier aangeraden, want de capaciteit is beperkt.

Prijs? 10-20 euro

Waar? Veemarkt 21

6. Bistro Saaz

Je eet er spaghetti, macaroni, mousaka, garnaalkroketten, diverse croques. Zegt Katrien Ongenae, die je als klant met plezier serveert.

Prijs? 10-20 euro
 

Waar? Grote Markt Kortrijk

7. Paindemi

Paindemi is het bekende en gezellige ontbijt- lunch- en patisseriehuis op de Grote Markt van Kortrijk. Naast 'de beste' croissants, chocoladekoeken, boterkoeken, pistolets, artisanaal stokbrood, boerenbrood en artisanale patisserie om mee te nemen, serveren ze daar ook ontbijt, brunch, lunch, tapa's, de fijnste patisserie, artisanale bioquiches, salades, belegde boterhammen, ijsjes en aperitiefhapjes in de schaduw van de Sint-Maartenskerk en het Kortrijkse begijnhof. 
 

Prijs? 10-20 euro

Waar: Grote Markt Kortrijk

8. Brasserie de Laiterie

Hier verorber je een dagschotel voor 11 euro. Die bestaat uit soep, uit de soepterrine geserveerd. Daarna krijg je een lekkere hoofdschotel aan 11 euro. Verzorgd en voldoende hoeveelheid. Op vrijdag is er altijd een vissschotel. Zie www.waaihof.be. Ze zijn daar iedere middag open.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio