VC Nivo goed op weg naar de titel

Gemengde gevoelens over afgewerkte derby's bij Crescendo

Gemengde gevoelens over afgewerkte derby's bij Crescendo

Drie gemengde en één herenploeg komen dit seizoen in actie in de VOBOG-competitie Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Vorige week moesten zowel Crescendo Mixed als Crescendo Heren hun derby afwerken in de terugronde van de Vobogcompetitie. Het herenteam verwachte heel wat druk van Oemtata Ertvelde, de Mixedploeg moest tegen De Woeste Tikkers.

In de heenronde ging Oemtata zwaar onderuit, 3-0, en ook nu koos coach Jan De Pauw voor ervaring in zijn opstelling en met succes, Crescendo won met 1-3. ‘Onmacht bij de thuisploeg en zenuwen bij de Zelzatenaars’, aldus coach Jan De Pauw, ‘en daardoor werd het geen mooie wedstrijd’. Toch drie mooie punten voor het klassement waardoor Crescendo zijn zevende plaats verstevigt.

De Mixedploeg werkte vorige woensdag op hun beurt de derby af tegen De Woeste Tikkers. Van beide ploegen uit onze gemeente startte Crescendo het best maar kon dit niet volhouden in set twee. Op die manier kwamen De Woeste Tikkers terug in de match. Zelfde verhaal in set drie en vier, 2-2 dus waardoor een tie-break moest gespeeld worden. Crescendo won de vijfde set en dus ook de match met 3-2. Deze uitslag kost Crescendo ondanks winst toch een kostelijk punt voor de rangschikking. Meer zelfs, indien Kluit-Gelijk uit Overmere hun twee volgende matchen wint zullen zij de tweede plaats innemen ten koste van Crescendo. Ook de tweede in de eindstand promoveert naar de tweede gemengde reeks.

VC Nivo blijft maar winnen. Vorige dinsdag nog uit bij Bavog met 0-3! Speler Luc De Somviele merkt op dat deze ploeg zich niet lang meer kan wegsteken voor de titel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio