Reeds 20 jaar materiële hulp en projecten voor duurzame oplossingen

Jaarlijks familiefeest Cross to Romania in Adinkerke

De Panne - Op 29 april organissert de VZW Cross to Romania afdeling De Panne-Adinkerke haar jaarlijks familiefeest ten einde haar werking weer een extra steuntje in de rug te kunnen geven.

Toen de grenzen van het oostblok opengingen trokken mensen uit de westhoek naar Roemenië om er poolshoogte te gaan nemen. Ze troffen er een mooi land met vriendelijke mensen maar ook een land dat onder het communisme een enorme achterstand had opgelopen. vooral omdat mensen het niet meer gewoon waren om zelf initiatief te nemen.

Om de plaatselijke bevolking te helpen werden  vanuit ons land talrijke hulpkonvooien georganiseerd in een poging om de ergste noden te lenigen. Zo ook vanuit de westhoek. Twintig jaar later wordt nog steed op systematische wijze hulp geboden onder vorm van materiële hulp maar vooral ook door het opzetten van duurzame projecten zodat de bevolking leert op eigen benen te staan. Door de toetreding van Roemenië tot Europa zijn wel een aantal zaken verbeterd maar het land evolueert  in twee snelheden en de armste mensen  vallen nog steeds uit de boot. Vandaar dat Cross to Romenia haar werkzaamheden onverminderd voortzet.

Om dit te kunnen financieren wordt onder andere een jaarlijks familiefeest georganiseerd. Dit gaat  door 29 april eerstkomend in het Gemeenschapshuis van Adinkerke (Kerkweg) vanaf 11u30. Op het menu staat gebraiseerde ham met groentjes. Volwassenen betalen 12 Euro. Kinderen aan halve prijs en de jongsten (onder de vier jaar) eten gratis mee. Inschrijven kan onder andere bij Bruno Maestripieri op het nummer 0497 70 02 76.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio