Minivoetbal eerste provinciale: MVC Dockside Gent – Withofvrienden 6-7

Withofvrienden te sterk voor vierde in de stand

Withofvrienden te sterk voor vierde in de stand

De Withofvrienden met staand rechts Sportief Verantwoordelijke Eddy Roegiers Foto: ® if

Zelzate - Zeer nipte doch verdiende zege op de 22ste speeldag na een spannende en goede wedstrijd van de Withofvrienden tegen de vierde in de rangschikking. Met nog twee wedstrijd te gaan staan de Zelzatenaren op de tiende plaats. Secretaris Hendrik Victor stuurde ons volgend verslag:

De Withofvrienden: Carlo Van Den Bunder, Kurt Van Hijfte, Michael Piens, Quint Meuleman, Renzo Ceccaroli, Robin Van De Veire, Vincent Borgie

Tegen deze gereputeerde tegenstanders lieten de Withofvrienden zich van hun beste zijde zien. Gesteund door een beresterke en rustig uitvoetballende doelman Van de Veire trokken de bezoekers complexloos ten aanval. Toen Borgie zich knap vrijspeelde en gepast Van Hijfte bediende, liet deze laatste niet na de 0-1 op het bord te zetten. De thuisploeg speelde in zijn gekende aanvallende stijl doch stuitte steeds weer op het goed georganiseerde verdedigende blok van de Withofvrienden. Wanneer ze toch eens een gaatje vonden stond de bezoekende doelman op meesterlijke wijze pal. Op tegenaanval lukte Piens halfweg de eerste periode de 0-2 toen hij met een harde bal de doelman kansloos liet. Even later wist Van Den Bunder vanop de eigen doellijn het lege doel te treffen waardoor de 0-3 een feit was. De thuisploeg zette een tandje bij en wist de Withofvrienden tegen het eigen doel aan te drukken. Dit resulteerde in twee thuisdoelpunten, 2-3, waardoor de spanning terug in de match kwam. Meuleman kon net voor het einde van de eerste periode de Withofvrienden echter opnieuw wat ademruimte geven toen hij met buitenkant voet de 2-4 scoorde.

In de tweee periode ging het spel op en neer en bleven beide verdedigingen aanvankelijk de baas over de aanvallers. Enkel de thuisploeg wist te scoren waardoor halfweg een 3-4 tussenstand op het bord stond.

In het begin van de derde periode moesten de Withofvrienden alles uit de kast halen. Nadat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam, 4-4, konden ze op strafcorner voor de eerste keer op voorsprong komen, 5-4. Van Den Bunder ontbond daarop zijn duivels en bediende de mee opgerukte Ceccaroli die de 5-5 scoorde. Nog gaf de thuisploeg zich niet gewonnen en na een snelle tegenaanval wisten ze kort voor het einde van de derde periode de 6-5 te scoren.

In de laatste periode gingen beide ploegen voluit. Alweer hield Van De Veire echter het hoofd koel en leek hij bijwijlen onklopbaar. Toen de aanvalslust van de Withofvrienden tot een strafcorner leidde kon diezelfde Van De Veire op pass van Piens de gelijkmaker tegen de touwen koppen, 6-6. Met nog vijf minuten te gaan kon Piens de bal van de thuisdoelman afsnoepen en aarzelde hij niet om de Withofvrienden opnieuw op voorsprong te brengen, 6-7. De thuisploeg probeerde vervolgens vruchteloos hun vierde corner te versieren waardoor de Withofvrienden uiteindelijk onverwacht doch verdiend een zege op hun conto mochten bijschrijven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio