Mundopelt zwiert zomer op gang

Mundopelt zwiert zomer op gang

Foto: ingezonden door gemeente Overpelt

Overpelt - De zomer wordt in Overpelt ingezet met het multiculturele festival Mundopelt. De hele middag lang kan het publiek er proeven van opzwepende ritmes, exotische hapjes en wereldse klanken.

De vernieuwde Oude Markt in Overpelt is net op tijd klaar om zondag 1 juli een kleurrijk gezelschap aan bezoekers en artiesten te ontvangen. Om 14.30 uur wordt het startschot gegeven. De Fanfakids, een frisse groep Brusselse jongelingen met energieke en aanstekelijke ritmes mogen de spits afbijten. Daarna komt Remork met Marokkaanse percussie en dans. Staff des Leaders, jongeren met Congolese roots, brengen een opzwepende mix van soukous, rumba en afrobeat. De drumfanfare Lokomotiv brouwt een ritmische cocktail van samba, reggae en andere tropische gewassen. En de bigband La Murga Armada brengt een mix van latino, Balkan en Vlaamse klanken.
Voor kinderen zijn er educatieve workshops. De Overpeltse derdewereldorganisaties zijn van de partij en Think Global Act Local voert sensibilisatie rond het klimaatgebeuren. Dit alles wordt geserveerd met een exotisch drankje en hapje.
‘Op Mundopelt willen we ook een generale repetitie houden voor onze lokale ‘Sing for the Climate’, een zangmoment in het weekend van 22 en 23 september waarin we onze bezorgdheid voor het klimaat uitzingen. Ons zangmoment wordt gefilmd door een lokale cameraman. Nic Balthazar verwerkt dit beeldmateriaal samen met dat van de andere gemeenten tot één ‘Sing for the Climate’-clip, waar 11.11.11 internationaal mee uitpakt in aanloop naar de klimaattop in Doha in december’, zegt schepen van Ontwikkelingssamenwerking Patrick Van Baelen.
Mundopelt moet de zomer definitief op gang trekken.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio