Spoorvorming naar E34 besproken in Vlaams parlement

Spoorvorming naar E34 besproken in Vlaams parlement

Wat de bromfiets daar precies deed is nog onduidelijk, feit is wel dat hij de controle verloor door de acht centimeter diepe sporen in het wegdek Foto: ® Koen Van Waesberghe

Zelzate - Op ons gemeentesite kon je op 31 mei lezen dat een bromfietser de controle over zijn stuur was verloren door de spoorvorming op de oprit naar de E34 aan OCAS en Rostyne. Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) kaartte het probleem aan bij bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V), zij erkende het probleem.

Peter Reekmans die tevens ondervoorzitter is van de Vlaamse parlementscommissie Mobiliteit en Openbare Werken kaartte de toestand aan bij de bevoegde minister. Hij wou haar visie weten, sinds wanneer ze van de problemen wist en waarom niet eerder was ingegrepen. Hij polste ook naar de komende planning om de situatie veiliger te maken.

Volgens minister Crevits is het probleem, zoals eerder ook Zelzaats schepen Verstraeten en Van Weynsberghe (beiden VLD-SD) meldden, opgenomen in de heraanleg van het kruispunt Cosmos. De aanbesteding van die werken worden dit jaar nog aanbesteed en de uitvoering start ten laatste in het voorjaar 2013.

‘Nog een winter met deze gevaarlijke situatie is echt niet aangewezen’, aldus Reekmans, ‘vroeg of laat gebeurt daar nog een erger ongeluk. Zelfs als een motorijder die de maximum snelheid van 50 km/uur respecteert begeeft hij zich op glad ijs. Dit gaat niet over een achterstraatje maar om een drukke oprit’, zei de LDD-er.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio