Programma augustuskermis bekend

Programma augustuskermis bekend

Kurt Van Weynsberghe stelde het kermisprogramma voor (foto: zvd) Foto: © Dirk Ververs

Zelzate - Afgelopen week maakte schepen van feestelijkheden Kurt Van Weynsberghe (VLD-SD) het kermisprogramma voor halfoogst bekend: ‘er is voor alle leeftijden wat te doen’, aldus de fiere schepen. Wij vatten voor jullie het programma samen:

De kermis begint in het tweede weekend van augustus; op 10, 11 en 12 augustus organiseert de ‘Yellowbrothers’ voor de zevende keer Waïkiki Beach. In de zandbak aan de sporthal zijn er twee dagen van beachvoetbal en –volleybal, aangevuld met een coctailbar, optredens, diverse animaties en een barbecue op vrijdagavond.

Datzelfde weekend staat er ook aan café Century een feesttent waar er verschillende optredens doorgaan. Tegen dat het zover is krijg je hier zeker het feestprogramma.

Op donderdag 16 augustus is er de jaarlijkse reis der gepensioneerden. Dit jaar gaat de ‘oudere’ Zelzaatse generatie op reis naar het Nederlandse Yerseke en Goes. Inschrijven kan op maandag 30 juli tussen 9uur een 11.45 uur op het gemeentehuis en dinsdag 31 juli, woensdag 1 en donderdag 2 augustus tijdens diezelfde uren in de Technische Dienst bij Kelly Schenkels.

Twee dagen later, op zaterdag 18 augustus, volgt de hoogdag van de kermis; fietsclub ’t Kelderken richt hun fietstocht in met ’s avond om 22uur een optreden.

Ook op die zaterdag is er de AVS-zomertoer die de vleesmarkt in onze gemeente aandoet. Tussen 15 en 17uur zijn er optredens van Free Souffriau, Miguel Wiels en nog veel anderen (voor het volledig programma kan je HIER terecht). ’s Avonds is er op de parking aan de Vredekaai ‘Rock The Ramp’; dit zijn freestyle motorcrossers uit binnen- en buitenland. Van 17 tot 19uur is er een 'meet and greet' met de piloten.

Om 22uur is er diezelfde dag het traditioneel vuurwerk die voor het eerst doorgaat in de zandbak aan het zwembad, zo kunnen de kijkers van het freestyle motorcross ook het vuurwerk zien. Om 22.15 uur is er dan de tweede sessie van ‘Rock The Ramp’ met aansluitend een After-Party. Dit ganse evenement is voorzien van drink- en eetstanden, springkastelen en muziek.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio