Groen Kortrijk stelt volledige lijst voor

Kortrijk - Groen Kortrijk trekt met een open lijst naar de verkiezingen. Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Caron trekt de lijst, gemeenteraadslid Philippe Avijn duwt. Er zijn ook drie onafhankelijke kandidaten.

Tijdens een familiedag voor de dertigste verjaardag van Groen in Kortrijk stelde nationaal voorzitter Wouter Van Besien zondag laatstleden de 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk voor. Kortrijks voorzitter David Wemel hoopt op een betere score dan de 5,5 procent in 2006. De partij wil inzetten op open ruimte, een groener verkeersbeleid, betaalbaar en kwaliteitsvol wonen en de strijd tegen armoede. Voor dat laatste punt zetten ze Marc Soenen en Sandra Bernaerts, die de Beweging Tegen Armoede (BTA) vertegenwoordigen, op de lijst. De derde onafhankelijke is Joke Vandersteene.

Momenteel heeft Groen met Bart Caron(57 en Philippe Avijn(59) twee gemeenteraadsleden. Zij trekken en duwen de lijst. Er zijn heel wat kandidaten die voor het eerst op een verkiezingslijst staan. Cathy Matthieu(55) staat op de tweede plaats. Zij zetelde al negen jaar voor de partij, maar zette haar politieke activiteiten de laatste jaren on hold om haar gezin voorrang te geven. Op de vijfde plaats staat een wel heel jonge kandidaat met Alexandra Gjurova(19), een perfect geïntegreerde Wit-Russische dame.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio